TOP
Llorenç Córdoba a Ràdio Illa. Arxiu.

Llorenç Córdoba anuncia tres vicepresidències i figures de director insular en el nou Consell

Llorenç Córdoba (Sa Unió), president i diputat electe de Formentera, reitera en aquesta entrevista a Ràdio Illa la seva intenció de compatibilitzar els dos càrrecs pels quals ha set escollit en les eleccions locals i autonòmiques del passat 28 de maig, assenyalant que és un avantatge disposar de “connexió” entre aquestes dos figures clau per a la governabilitat de la nostra illa. A més, Córdoba subratlla que “hi ha un equip darrere” que el recolzarà per fer compatibles les dos ocupacions. Tot i això, el líder de Sa Unió declara que si en algun moment aquesta decisió es considera perjudicial per als interessos de l’illa, rectificaria.

El nou Consell
Pel que fa a la distribució de les conselleries del nou Govern insular, Córdoba ha destacat que espera fer-la pública abans del 17 de juny, quan està previst que es porti a terme el Ple de la investidura. Tot i que encara no ha avançat quines persones s’encarregaran de cada cartera, ha explicat que el nou executiu reduirà en dos els càrrecs de consellers (passant d’11 a 9) i té previst incorporar la figura del director insular. Es tracta, explica Córdoba, d’un càrrec contemplat en la Llei de Consells, que té un perfil tècnic (no polític) i serviria per coordinar les feines de les àrees més complexes, com per exemple, Medi Ambient.
Així mateix, el líder de Sa Unió ha anunciat que el seu govern comptarà amb tres vicepresidències, una per Verónica Castelló, una altra per José Manuel Alcaraz (president del PP de Formentera) i l’altra per Javi Serra (president de Compromís amb Formentera). Sobre la possibilitat que algun dels nou consellers electes de Sa Unió no pugui assumir el càrrec, Córdoba ha apuntat que s’està estudiant si en algun cas i per problemes sobrevinguts, algun dels membres de la llista pot cedir el seu lloc. En aquest supòsit, Cristina Costa, número 10 de la llista, seria la següent persona cridada a assumir la responsabilitat.

Formentera.eco i SDDR
Pel que fa a les accions concretes del futur Govern insular, Córdoba ha indicat que el seu equip no irromprà en l’administració insular “com un elefant en una ‘cacharrería”. Sobre el Formentera.eco, ha assegurat que es mantindrà, tot i que considera que els resultats obtinguts no són suficients i està obert a estudiar una reducció del topall de vehicles.
Sobre la implantació del pla pilot d’SDDR (Sistema de Dipòsit Devolució i Retorn d’Envasos) a Formentera, el president electe considera que per decidir si s’ha d’impulsar o paralitzar aquest projecte cal parlar-ho primer amb la Petita i Mitjana Empresa de Formentera (PIMEF). Tanmateix, Córdoba destaca que els comerciants no estan ben informats de les necessitats tècniques que requereix el projecte, per la qual cosa assenyala que no ha estat ben coordinat. A més, exposa que cal avaluar si en comptes d’implementar l’SDDR com un projecte pilot només per a Formentera, es podria aplicar en l’àmbit de les Illes Balears.
Amb relació a l’accés a l’habitatge, Córdoba ha criticat que l’Oficina d’Habitatge insular no compti amb immobles a disposició i s’ha compromès a impulsar la inspecció de l’oferta turística il·legal.

Parlament: grup mixt
D’altra banda, pel que fa al Parlament, Córdoba té previst integrar-se al grup mixt, juntament amb els dos representants de Més per Menorca i el d’EUIB-Podemos. Així mateix, el candidat electe, que ja ha anunciat que votarà a favor de la investidura de Marga Prohens (PP), ha explicat que Sa Unió vol ser decisiva perquè Vox no entri a l’executiu autonòmic, tot i que ha afegit que aquest suport “no és un xec en blanc”. En aquest sentit, ha esmentat alguns dels aspectes que creu que l’administració autonòmica ha d’abordar amb relació a Formentera, com la creació del nou Centre d’Atenció Primària, oferir resposta als afectats per la Delimitació Costanera, facilitar la resolució del concurs de quioscos o millorar en infraestructures i estabilitat del personal sanitari.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES