660 casos a Balears, 52 a Eivissa i cap afectat a Formentera

A Eivissa hi ha 52 casos d’afectats per covid-19, sis més que ahir dimecres, segons ha informat Francesc Albertí, portaveu del Comitè de Gestió de Malalties Infeccioses de Balears.
Dels 52 casos comptabilitzats a Eivissa des de l’inici de la pandèmia, un home de 85 anys morí diumenge i 25 pacients es troben ingressats a l’Hospital de Can Misses, nou a l’UCI i la resta, 16, en planta. Entre aquests pacients cal comptar-hi tres interns i un treballador de la residència Can Blai de Santa Eulària i una de la residència de Cas Serres de Vila. A aquests malalts, cal afegir-li quatre pacients ingressats a Can Vilàs, un d’ells a l’UCI.
La resta dels casos registrats a l’illa veïna, 23, romanen a les seves llars amb simptomatologia lleu, convenientment aïllats i amb el seguiment per part de les Unitats Volants d’Atenció al Coronavirus, UVAC. Entre els positius registrats a Eivissa hi ha cinc professionals sanitaris, mentre que altres 15 són en vigilància activa per contacte amb infectats.

Balears
Segons dades del Ministeri de Sanitat, a les Balears, de dimecres a dijous, s’han detectat 98 nous casos, cosa que fa pujar a 660 la xifra de positius, dels quals 638 són casos actius.
Ara mateix hi ha 292 ingressats a hospitals, 75 d’ells en les Unitats de Cures Intensives i 38 pacients han set donats d’alta. La Conselleria de Salut ha informat que el nombre de morts ascendeix a 22, tres en les darreres 24 hores.
Aquests tres darrers casos han set a Mallorca; una dona de més de 80 anys amb malalties prèvies que era ingressada a l’Hospital Universitari Son Llàtzer; un home de prop de 65 anys amb una patologia oncològica prèvia que estava a l’Hospital Universitari Son Espases i una dona de gairebé 90 anys, també amb patologies prèvies, que era a la clínica Palmaplanas.

Espanya
A l’Estat, el Ministeri de Sanitat ha elevat aquest dijous a 56.188 els casos de contagis de coronavirus, 8.578 afectats més que ahir i amb un total de 31.912 hospitalitzats. El nombre de morts puja a 4.089 persones, mentre que un total de 7.015 persones s’han recuperat i han rebut l’alta.
La Comunitat de Madrid continua sent la més afectada, amb 17.166 casos i 2.090 morts.

About Author

Deixa una resposta

background