TOP

El 80% dels bars de les Balears incompleix la normativa de consum de tabac a les terrasses

El Govern balear ha informat que 8 de cada 10 bars, restaurants o cafeteries incompleix la normativa de consum de tabac a les terrasses, per la qual cosa l’executiu autonòmic impulsarà una campanya d’inspecció de control del consum de tabac en els espais exteriors dels establiments de restauració.
La normativa estableix que en l’àmbit de l’hostaleria s’entén per espai a l’aire lliure tota zona no coberta o tot espai que encara que sigui cobert estigui envoltat lateralment per un màxim de dues parets, murs o paràmetres.
Actualment, segons el Govern, la majoria dels locals tenen tancades les terrasses per més de dos parets, el que perjudica les persones no fumadores, incloent-hi els menors.
El 2016 la Direcció General de Salut Pública va imposar 58 sancions d’entre 30 i 8.000 euros, amb un import total de gairebé 45.000 euros.
El Govern balear recorda que a través del número de telèfon 902.075.727 o del correu electrònic espaisensefum@caib.es la ciutadania pot denunciar l’incompliment de la norma en qualsevol espai públic.

Compartir

PROGRAMES