TOP
El tancament dels centres educatius ha suposat un problema per a moltes famílies.

Sílvia Tur demanarà a Armengol fórmules per a la conciliació familiar davant el no-retorn a les escoletes

La diputada per Formentera, Sílvia Tur, demanarà aquest dimarts a Armengol si el Govern dóna suport a la proposta de la FAPA que demana permisos retribuïts i mesures de flexibilització laboral per tal que els pares i mares puguin conciliar la feina i l’atenció a les criatures.
La portaveu del Grup Mixt entén que el no-retorn dels infants a les escoletes és una mesura coherent davant la greu crisi sanitària derivada de la Covid-19, però transmetrà a la presidenta la preocupació de milers de famílies que no tenen amb qui deixar les criatures, bé perquè no tenen familiars, bé perquè són persones majors d’alt risc.

Pla transversal per donar resposta als problemes de conciliació
“Això està generant problemes molt greus perquè les mares i pares puguin anar a fer feina, especialment els qui no poden fer teletreball”, ha recordat Tur, qui també ha apuntat que l’única solució que estan trobant les famílies són “reduccions de jornada, excedències sense sou o directament deixar de fer feina”, decisions que estan assumint, bàsicament, les dones i que, a més, “condemnen les famílies a la més absoluta precarietat”.
És per això que la diputada exigeix, en la línia d’associacions com FAPA, un pla transversal de l’administració, les empreses i el sector educatiu per donar resposta als problemes de conciliació.
En aquest sentit, Tur proposarà a Armengol posar en marxa mesures efectives com permisos retribuïts, obligació de flexibilitzar horaris, o facilitats per als treballadors i treballadores autònoms.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES