TOP
(c) 2016 Areadrone.cat El port de la Savina, amb el moll de Llevant en primer terme.

L’Autoritat Portuària veu amb bons ulls la proposta del Consell d’instal·lar amarraments socials a la Savina

Fonts de l’entitat que gestiona els ports de les Balears han afirmat a Ràdio Illa que estudiaran la proposta de Formentera i han assenyalat que dins de la nàutica esportiva, s’ha d’emparar una oferta per a residents i per a les persones amb rendes més limitades que no poden accedir als preus de mercat.
Ara bé, l’APB ha remarcat que mai hi haurà tanta oferta com demanda.
Recordam que la proposta del Consell Insular arriba després de l’anunci de l’APB de què no prorrogarà la concessió de Formentera Mar, un dels dos ports esportius que hi ha a la Savina. La concessió finalitza el 24 de juny de 2018 i Formentera Mar ja ha avançat que litigarà per renovar-la.
D’altra banda, l’Autoritat Portuària ha subratllat que encara és aviat per determinar si els amarraments “socials” s’han d’ubicar en aquesta àrea del port, però ha manifestat la seva voluntat que hi hagi espai per a un club nàutic a Formentera, com n’hi ha als altres ports que controla a les Balears.
Formentera Mar, que avui gestiona uns noranta amarratges de nàutica esportiva, havia sol·licitat una ampliació de termini de 10 anys, més una pròrroga de 17 anys i mig. El Consell d’Administració de l’APB decidí denegar aquesta sol·licitud d’acord amb el fet que no es tracta d’una concessió de domini públic portuari, sinó d’un contracte de gestió de serveis públics.

Gent per Formentera aplaudeix la sol·licitud del Consell
Segons el partit que integra l’equip de Govern, sol·licitar un espai pel Club Nàutic podria obrir el port de la Savina a la possibilitat d’un ús social, cultural, esportiu i recreatiu entre els residents.
GxF assenyala que actualment augmenta intolerablement la pressió sobre un espai mediambiental de valor incalculable com és l’Estany des Peix. Així la formació de Jaume Ferrer assenyala que l’establiment d’amarraments socials seria una mesura desitjable i complementària amb la reordenació i posada en valor de l’Estany des Peix, que implicarà un augment de la demanda d’amarraments al port de la Savina.

A més, Gent per Formentera recorda que el Port de la Savina és l’únic de les Balears que no contempla una zona reservada per aquests usos públics. El partit indica que l’ordenació dels estacionaments, el nou edifici per a aparcaments així com el projecte de millora de la façana portuària i ara aquest espai per a un Club Nàutic, significarien mesures per a recuperar el Port de la Savina per a la ciutadania de Formentera.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES