TOP
La meitat dels arbres que es plantaran a Formentera seran oliveres.

Formentera espera la plantació de 4.000 arbres fruiters durant 2021

Carlos Marí, gerent de la Cooperativa del Camp, destaca que les pluges que s’han registrat els darrers dies a Formentera han fet molt de bé als conreus de cereals i als boscos de l’illa. A més, Marí repassa els projectes a curt termini que té la Cooperativa. Durant 2021 i amb finançament del Fogaiba (Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears) es procedirà a la plantació de 4.000 arbres fruiters en diverses finques privades i públiques de Formentera. De fet la Cooperativa gestionarà la plantació de figueres a la finca pública de Can Marroig.
Un altre dels projectes que la Cooperativa espera tenir llest abans de l’estiu és el molí fariner, que permetrà elaborar farines amb la producció local de cereal. Marí ha explicat que l’any passat, Formentera va tenir una collita d’unes 20 tones de la varietat autòctona de blat xeixa, de les quals tres provenien de particulars i 17 de la Cooperativa.
D’altra banda, amb finançament del Consell i dels fons europeus Leader, està previst impulsar dos projectes més: un trull d’oli i una formatgeria/obrador, que podria estar enllestida a finals d’estiu. Podeu escoltar aquí l’entrevista completa.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES