TOP
Foto d’arxiu dels representants de la PIMEF, Pep Mayans i Lídia Álvarez, a Ràdio Illa.

Preocupació a la PIMEF per l’alentiment del ritme de vacunació

La Petita i mitjana Empresa de Formentera, PIMEF, ha manifestat al Consell la preocupació de l’empresariat de l’illa pel ritme de vacunació que s’està realitzant a Balears, ja que mentre en altres comunitats s’han posat el 100% de les dosis, aquí no arribem ni al 80%. A aquest alentiment de la vacunació, cal afegir-li també la baixada en l’abastiment de noves vacunes, fet que confirmava ahir dissabte a Eivissa la consellera balear de Salut, Patrícia Gómez, que certificava que fins al moment estan arribant menys dosis de les esperades a la nostra comunitat.
En aquest sentit totes les patronals ja han manifestat que s’hauria de recórrer a altres organitzacions o entitats si els recursos sanitaris actuals no són suficients.

Crítiques a Pedro Sánchez
Així mateix, PIMEF ha criticat durament les paraules del president del Govern, el socialista Pedro Sánchez, que en la darrera reunió del consell executiu de l’Organització Mundial del Turisme, va anunciar que Espanya no estarà en condicions per a rebre turistes internacionals fins que passi l’estiu, que és el temps que es necessitarà per a vacunar al 70% de la població. El president de PIMEF, Pep Mayans, considera que “d’aquesta situació se’n surt treballant en la vacunació i no desanimant amb pors i incerteses”.

Proposta de mesures d’ajuda a les empreses
D’altra banda, des de la patronal s’han tornat a sol·licitar al Consell bonificacions tributàries en els impostos d’escombraries, IBI, impost de circulació i ocupació de via pública, ja que l’alleujament de les pressions tributàries suposaria un inici d’ajuda per a les empreses que estan passant dificultats.
La Junta Directiva de PIMEF ha demanat també un paquet d’ajudes econòmiques directes que no excloguin a les petites empreses societàries, tal com va ocórrer en el paquet anterior.
Des de PIMEF subratllen que no s’ha d’oblidar que “sectors com el comerç no essencial o l’hostaleria de temporada entre altres, estan passant per moments molt difícils”.

Estades turístiques vacacionals
La patronal formenterera ha sol·licitat també una pròrroga d’un any més que inclogui tant la renovació de les llicències com l’adaptació al nou Pla de qualitat per a les Estades turístiques vacacionals.

PIMEF i Consell continuaran treballant conjuntament en noves reunions durant les setmanes vinents de cara a trobar solucions que ajudin a pal·liar els efectes de la crisi entre el teixit empresarial de l’illa.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES