TOP
Microscòpia electrònica del coronavirus covid-19. Foto: Scripps Research.

Formentera segueix amb 129 casos lleus

En les darreres hores no s’han diagnosticat nous casos de covid-19 en pacients de Formentera, una illa que compta amb 129 casos actius que, pel seu quadre lleu o asimptomàtic, reben seguiment domiciliari per part dels equips d’Atenció Primària. D’ençà que ha començat la pandèmia, s’han detectat a Formentera 352 positius en coronavirus.

Sense informació dels malalts ingressats de Formentera
Sobre els tres malalts de Formentera que el passat divendres es trobaven ingressats en planta a l’Hospital de Can Misses, l’Àrea de Salut ha indicat que no ha pogut actualitzar el seu estat de salut. La mateixa font assenyala que en la situació actual és “extremadament complicat saber, dels 145 pacients hospitalitzats, quants són de Formentera”. En aquest nou escenari, se seguirà facilitant informació del conjunt de l’Àrea de Salut pitiüsa, però no per illes, com s’ha fet fins ara, a l’espera que “baixi una mica la pressió assistencial” i es puguin tornar a oferir les dades dels pacients hospitalitzats de Formentera.
D’altra banda, cal recordar que les actualitzacions que l’Àrea de Salut realitza cada dilluns fan referència a les proves fetes durant el diumenge, quan no hi ha activitat rutinària en el laboratori de Microbiologia de Can Misses. Durant aquesta jornada, només es notifiquen els positius que es detectin en les PCR urgents que es realitzen abans d’ingressos, parts o intervencions urgents, a més dels casos descoberts en els tests ràpids d’antígens realitzats a l’Hospital de Formentera.

Eivissa: tres persones perden la vida durant el cap de setmana
El cap de setmana ha deixat tres morts de persones que es trobaven ingressades a la Unitat F de Medicina Interna de Can Misses. Es tracta d’una dona de 88 anys i dos homes de 85 i 87, tots ells amb patologies prèvies.
A més, s’han registrat en l’última jornada 35 positius, tots ells relatius a Eivissa: 27 detectats ahir en el cribratge poblacional de Sant Antoni de Portmany, als quals s’han sumat les proves urgents realitzades ahir al laboratori de Microbiologia de l’Hospital de Can Misses. Els metges han donat en les últimes hores nou altes, de manera que la xifra de casos actius a les Pitiüses se situa en els 3.704.
L’ocupació de l’Hospital de Can Misses per pacient covid és del 76% després d’ampliar ahir el nombre de places destinades als positius en SARS COV-2, passant de 145 a 189 llits disponibles. Dels 145 pacients insgressats, 13 són a l’UCI i 132 persones es troben en les unitats d’hospitalització de Medicina Interna F i G, Traumatologia, Cirurgia i Ca na Majora. D’altra banda, a Eivissa hi ha 3.430 persones en seguiment domiciliari per part dels equips d’Atenció Primària.
Finalment, baixa el nombre de professionals de la salut pública en vigilància activa, que passa de 231 a 221, dels quals 134 són positius.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES