TOP
Personal sanitari agafa mostres per a una prova de covid.

Formentera compta amb 26 positius, una tercera part dels casos que hi havia fa una setmana

No s’ha detectat cap nou positiu en covid-19 en les darreres hores a Formentera, una illa on hi ha 26 casos actius, segons informa l’Àrea de Salut. Aquesta xifra és una tercera part del número de pacients (81) que hi havia en tractament ara fa una setmana, i unes 6 vegades menys que la xifra de fa dues setmanes, quan Formentera registrà 170 casos actius.
Del total d’afectats, 25 persones presenten un quadre lleu o asimptomàtic i resten sota seguiment domiciliari per part dels equips d’Atenció Primària. D’altra banda, hi ha un pacient de Formentera ingressat en planta a l’Hospital de Can Misses.
Cal recordar que les actualitzacions que l’Àrea de Salut realitza cada dilluns fan referència a les proves urgents fetes durant el diumenge, quan no hi ha activitat rutinària en el laboratori de Microbiologia de Can Misses.
D’ençà que començà la pandèmia s’han detectat a Formentera 424 casos de coronavirus. Cal esmentar que Can Vilàs no aporta dades sobre la procedència dels seus pacients, de manera que es desconeix si en aquest centre privat hi ha malalts de la nostra illa.

Dues defuncions a Eivissa
A l’illa veïna s’han registrat 8 nous positius i en l’última jornada s’ha hagut de lamentar la mort de dos homes de 86 i 90 anys que presentaven malalties prèvies i es trobaven ingressats en unitats d’hospitalització covid.
La xifra de casos actius a Eivissa és de 1.763 persones, de les quals 85 es troben en planta a Can Misses, 19 a l’UCI i n’hi ha 1.659 que pel seu quadre lleu o asimptomàtic reben seguiment domiciliari.
Cal destacar la baixada en un 34% de les persones hospitalitzades a Can Misses, respecte a les dades de fa 15 dies. L’ocupació actual de l’hospital de referència a les Pitiüses per pacients covid és del 52%, ja que hi ha ocupats 105 dels 190 llits destinats a malalts positius en SARS COV-2.
D’altra banda, se segueixen recuperant professionals en vigilància activa i baixen fins als 64, dels quals 40 són positius, 10 menys que en l’últim recompte.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES