TOP
Taca de petroli causada per la plataforma petrolífera Casablanca en la fuita del 22 de desembre del 2010.

GxF dóna suport a l’Aliança Mar Blava en el recurs a la prorroga de l’explotació petroliera “Casablanca”

Des de Gent per Formentera es lamenta la sentència del Tribunal Suprem espanyol que avala la continuació de l’explotació petroliera anomenada “Casablanca” de Repsol davant les costes del Delta de l’Ebre i Tarragona, una zona d’especial valor mediambiental.
En parer d’aquesta formació, la pròrroga de l’activitat petroliera de Repsol en aquesta zona des de fa més de 42 anys i que mai ha passat per l’avaluació d’impacte ambiental és una clara vulneració de la normativa ambiental, atorga un dret adquirit a les petrolieres per l’antiguitat de la seva activitat per damunt dels avanços en la defensa de la Mediterrània i implica un risc de les conseqüències que pot comportar qualsevol incident.

Rebuig unànime les activitats petrolieres
Des de GxF es referma el “compromís en la lluita contra les prospeccions petrolieres i els danys que puguin causar l’exploració, la recerca i l’explotació d’hidrocarburs del fons marí” i es dóna suport a la decisió de l’Aliança Mar Blava de recórrer la sentència que permet pròrrogues per a l’explotació petroliera “Casablanca” de Repsol. Així mateix, es recorda a la ciutadania que “el Consell Insular de Formentera, junt amb la resta de consells insulars, ajuntaments i el Parlament de les Illes Balears, han mostrat el seu rebuig de forma unànime a què en la nostra mar se segueixin executant activitats petrolieres”.
Finalment, des de Gent per Formentera es persisteix reclamant a l’Estat que “doni prioritat a l’aprovació de la llei balear de protecció de la mar Mediterrània, que es troba en tramitació en el Congrés dels diputats, i a la llei estatal de Canvi Climàtic que prohibeixi de forma efectiva i real les prospeccions petrolieres”, i es demana que no es dilatin més les gestions per a assolir-ho “ara que hi ha un govern progressista i que se suposa sensible als temes mediambientals”.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES