TOP
Personal sanitari agafa mostres per a una prova de covid.

Tercer dia consecutiu sense nous positius a Formentera

Com en les dues jornades anteriors, avui tampoc s’han notificat nous casos de covid detectats a Formentera, una illa on els metges han concedit una alta en les darreres hores. La xifra de positius actius amb un quadre lleu o asimptomàtic i que resten a casa sota seguiment dels equips d’Atenció Primària és de 15, una dada que segueix la tendència a la baixa des del passat 2 de febrer, quan s’assolí el màxim registre de 173 casos.
Des que començà la pandèmia s’han diagnosticat a Formentera 427 casos de coronavirus. Cal esmentar que Can Vilàs no aporta dades sobre la procedència dels seus pacients, de manera que es desconeix si en aquest centre privat hi ha malalts de la nostra illa.

En àmbit pitiús, continua la tendència descendent de pacients hospitalitzats a Can Misses, que passa de 86 a 72 en les últimes hores, 16 dels quals a la Unitat de Cures Intensives.

A Eivissa s’han detectat 30 positius i s’han donat 170 altes, de manera que el nombre d’actius continua caient fins als 1.113.

En el conjunt de les Balears no s’ha registrat cap nova defunció per covid, segons les dades facilitades per la conselleria balear de Salut, una dada esperançadora si tenim en compte que el nombre de de morts amb covid registrats aquest mes de febrer a les Pitiüses supera ja la xifra de decessos registrats en tot el 2020, des que s’iniciés la pandèmia, el 6 de març.
Durant l’any passat es van registrar 33 defuncions a Eivissa i Formentera de pacients afectats per la covid-19, mentre que al febrer ja n’han mort 38 persones.

Banc de ‘proves’ pel passaport de vacunació

El Govern balear ha ofert a l’Executiu central que la comunitat autònoma sigui pionera i el lloc de “prova” a Espanya de la posada en marxa del passaport de vacunació de la covid-19 de cara a la pròxima temporada turística, amb el propòsit de reactivar la indústria turística, fortament colpejada per la crisi sanitària.

Segons informa EFE, la presidenta de Balears, Francina Armengol, i el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, es reunirien ahir divendres a Madrid amb la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, per a treballar conjuntament de cara a la nova temporada turística.

Així, Negueruela va explicar després de la trobada que Balears vol estar al capdavant de la reobertura turística a Espanya i, d’aquí, l’oferiment sobre el passaport de vacunació, que garantiria que tots els turistes que arriben a l’arxipèlag estan immunitzats contra la covid-19.

 

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES