TOP
Microscòpia electrònica del coronavirus covid-19. Foto: Scripps Research.

Quart dia sense positius i Formentera que baixa fins a 11 casos lleus en atenció primària

Com en les tres jornades anteriors, avui tampoc s’han notificat nous casos de covid detectats a Formentera, una illa on els metges han concedit quatre altes en les darreres hores. La xifra de positius actius amb un quadre lleu o asimptomàtic i que resten a casa sota seguiment dels equips d’Atenció Primària és de 11, una dada que segueix la tendència a la baixa des del passat 2 de febrer, quan s’assolí el màxim registre de 173 casos. Sobre el malalt que divendres es trobava hospitalitzat a Can Misses, l’Àrea de Salut n’actualitzarà l’estat demà dilluns.
Des que començà la pandèmia s’han diagnosticat a Formentera 427 casos de coronavirus. Cal esmentar que Can Vilàs no aporta dades sobre la procedència dels seus pacients, de manera que es desconeix si en aquest centre privat hi ha malalts de la nostra illa.

En àmbit pitiús, continua la tendència descendent de pacients hospitalitzats a Can Misses, que passa de 72 a 69 en les últimes hores, 16 dels quals a la Unitat de Cures Intensives.

A Eivissa s’han detectat 6 positius -la xifra més baixa d’aquest mes i des de l’inici de la tercera onada- i s’han donat 107 altes, de manera que el nombre d’actius continua caient fins als 1.006.

La nota negativa és la defunció el dissabte d’una dona de 85 anys amb patologies prèvies que estava ingressada en la unitat de mitja estada de Ca na Majora.ç

Al conjunt de les Balears, la incidència de positivitat també va a la baixa, com demostra que Mallorca ha sumat només 44 nous casos en les darreres hores i que Menorca suma tres jornades sense contagis.

Banc de ‘proves’ pel passaport de vacunació

El Govern balear ha ofert a l’Executiu central que la comunitat autònoma sigui pionera i el lloc de “prova” a Espanya de la posada en marxa del passaport de vacunació de la covid-19 de cara a la pròxima temporada turística, amb el propòsit de reactivar la indústria turística, fortament colpejada per la crisi sanitària.

Segons informa EFE, la presidenta de Balears, Francina Armengol, i el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, es reunirien ahir divendres a Madrid amb la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, per a treballar conjuntament de cara a la nova temporada turística.

Així, Negueruela va explicar després de la trobada que Balears vol estar al capdavant de la reobertura turística a Espanya i, d’aquí, l’oferiment sobre el passaport de vacunació, que garantiria que tots els turistes que arriben a l’arxipèlag estan immunitzats contra la covid-19.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES