TOP
Imatge d’arxiu de Can Vilàs, a Eivissa.

13 positius actius i incidència acumulada de 74 casos per 100.000 persones

S’ha detectat un nou positiu en covid a Formentera i els metges han concedit una alta, de manera que la xifra de casos actius a l’illa segueix idèntica a la d’ahir, amb 13 afectats. D’aquests, 11 reben seguiment domiciliari per part dels equips d’Atenció Primària. En canvi, hi ha dos pacients formenterers que estan ingressats en planta a Can Misses.
D’altra banda en les darreres hores s’ha comunicat la mort amb covid de l’empresari formenterer José Costa MayansPepe Paya, de 80 anys i que es trobava ingressat a l’UCI de Can Vilàs. Cal esmentar que aquesta clínica privada no facilita dades sobre la procedència de les persones ingressades, de manera que aquest pacient no ha constat en el recompte de dades dels últims dies.

Progressió favorable de la IA
La incidència acumulada (IA) a 14 dies segueix evolucionant a la baixa i, amb data d’ahir, és de 74 casos per cada 100.000 habitants. Una xifra inferior a la del dia 14, quan era de 189 casos; i molt per sota de la IA del dia 7 de febrer, quan era de 511 casos. Amb aquestes dades, la IA a 14 dies de Formentera s’aproxima a la xifra de 60 casos per 100.000 habitants que el Centre Europeu per a la Prevenció i el Control de Malalties (ECDC) considera el llindar a partir del qual un territori es troba en situació de risc.
D’ençà que ha començat l’alerta sanitària a Formentera s’han diagnosticat 428 casos de coronavirus.

Curats 9 de cada 10 contagis
En l’àmbit pitiús, durant l’última jornada s’han donat 70 altes, de manera que les curacions acumulades arriben a 9.765, és a dir, el 91% del total de contagis. A més, segueix en descens el nombre de professionals de la salut en vigilància activa, ja que es passa de 37 a 28 treballadors en aïllament, dels quals 20 són positius, 5 menys que en l’últim recompte.
A Eivissa hi ha 845 casos actius, dels quals 77 es troben hospitalitzats a Can Misses: 64 en planta i 13 a l’UCI. D’altra banda, hi ha 768 persones lleus o asimptomàtiques en seguiment domiciliari. A més, cal lamentar la mort d’un home de 93 anys, ingressat a la Unitat F de Medicina Interna de Can Misses.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES