TOP
Sílvia Tur al Parlament de les Illes Balears.

Tur aconsegueix que el Govern hagi d’accelerar en la lluita contra el canvi climàtic

La diputada per Formentera Sílvia Tur ha aconseguit que el Parlament tiri endavant una iniciativa que forçarà el Govern a pitjar l’accelerador en una sèrie de mesures destinades a lluitar contra el canvi climàtic. De tots els punts de la moció que s’han aprovat, Tur ha destacat aquells que fan referència a la mobilitat sostenible, com el sisè, que urgia a aprovar una llei al respecte, i que s’ha pactat que s’aprovarà de manera inicial dins el present any.

Vehicles lliures d’emissions per a les empreses de lloguer
En el mateix àmbit, el quart punt insta l’Executiu a fer complir amb els percentatges mínims d’adquisició de vehicles lliures d’emissions a les empreses de lloguer de cotxes i al fet que publiquin les dades sobre el compliment d’aquest acord. «És una de les mesures estrella de la Llei de Canvi Climàtic, però està poc explicada, malgrat que la majoria d’empreses hi estan d’acord –sempre que se’ls faciliti la manera de fer-ho possible», ha declarat Tur.

Estudi de reducció de l’impacte sobre el canvi climàtic ocasionat pel transport marítim
També en aquesta línia de mobilitat sostenible, en el cinquè punt s’ha instat el Govern a què en el termini de sis mesos faci un estudi per reduir l’impacte sobre el canvi climàtic ocasionat pel transport marítim de passatgers i mercaderies entre les illes. Tur ha afirmat que aquesta “és una constant de la nostra acció política al Parlament” i ha recordat que “si el 80% de l’impacte del canvi climàtic a les nostres illes ve provocat per la mobilitat, el transport marítim hi té un pes important”.

Estudi de vulnerabilitat del parc natural de Ses Salines
A més, mitjançant l’aprovació del punt novè, que obtingut la unanimitat de Cambra, s’haurà de fer un estudi de vulnerabilitat davant del canvi climàtic del Parc Natural de Ses Salines d’Eivissa i Formentera.

Ajudes a empreses i FP de canvi climàtic 
D’altra banda, gràcies a la proposta de Tur, s’haurà de crear una línia d’ajuts directes per a petites i mitjanes empreses del sector turístic perquè puguin adaptar la seva activitat a l’emergència climàtica.
Finalment, la diputada ha pogut tirar endavant la proposta transversal que farà incorporar les noves titulacions d’FP en les matèries de canvi climàtic i transició energètica al nou pla de Formació Professional.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES