TOP
Na Irene Pruna vora el volcà Geldingadalur en erupció

“Vaig estar a dos metres de la lava”

El volcà islandès Fagradalsfjall, situat a la zona volcànica de Geldingadalur, en anglès Geldingadalir, s’ha convertit simultàniament durant els darrers dies en motiu de preocupació i de curiositat pels habitants d’Islàndia i de la seva capital, Reykjavík, que està situada a uns escassos 35 quilòmetres del lloc de l’erupció. Primer van ser els terratrèmols i després l’erupció del volcà que van situar Islàndia als telenotícies d’arreu del món i en l’epicentre de l’actualitat geològica global. Avui n’hem parlat amb una resident a Islàndia, na Irene Pruna, que va aprofitar per apropar-s’hi i viure l’experiència en directe de veure el volcà vessar el magma, i també amb el geòleg i professor emèrit a la UIB, Jesús Duque, qui ens n’ha fet una anàlisi de caràcter tècnic, i al qui hem preguntat, de pas, sobre el terratrèmols recents de Granada.

 

 

Compartir

PROGRAMES