TOP
Contenidor de vidre davant ses Monges. Foto: CIF

Concurs escolar per sensibilitzar i informar sobre el reciclatge de vidre

L’àrea de Medi Ambient i Ecovidrio han posat en marxa un concurs entre les escoles de Primària de Formentera per sensibilitzar i informar els seus alumnes sobre el reciclatge de vidre.
Més de 600 escolars dels quatre centres educatius de l’illa s’han unit a aquesta iniciativa de sensibilització i educació ambiental.

Qui més vidre recull, guanya
El concurs, anomenat Petits recicladors, s’inicia avui i s’estendrà fins al 31 de maig. Per al seu funcionament, s’ha col·locat un contenidor decorat i personalitzat amb la temàtica de la campanya als voltants de cadascun dels quatre col·legis dels tres nuclis urbans de l’illa perquè alumnat, professorat i familiars hi dipositin els envasos de vidre.
El col·legi que més quilos d’envasos de vidre recicli (per alumnes matriculats a primària) serà el guanyador del concurs i rebrà un xec de 500 euros per a material escolar o esportiu.
Els col·legis participants, tots els de Formentera, són el CP Sant Ferran de Ses Roques, CEIP El Pilar, CEIP Mestre Lluís Andreu i el CEIP Verge Miraculosa.
En el marc de la mateixa campanya, es llança Els nens Voluntaris, on les quatre millors iniciatives que fomentin el reciclatge dels residus d’envasos de vidre i promoguin la participació de la comunitat escolar, rebran un mini iglú personalitzat de la campanya.

Dades de reciclatge de vidre a Formentera
Segons les últimes dades disponibles corresponents a 2020, Formentera va reciclar un total de 670 tones d’envasos de vidre. Això suposa que cada ciutadà va reciclar una mitjana de 56,3 kg de vidre, l’equivalent a uns 193 envasos.
La nostra illa se situa amb una mitjana de 145 habitants per contenidor, comptant en l’actualitat amb un total de 82 iglús per als residus d’envasos de vidre instal·lats.

Beneficis mediambientals del reciclatge de vidre​
El vidre que es diposita en els contenidors es recicla al 100% i s’utilitza per a la fabricació de nous envasos, de manera indefinida i sense perdre les propietats originals.
Reciclant vidre evitem el creixement dels abocadors i ajudem en la lluita contra el canvi climàtic. En utilitzar vidre reciclat en la fabricació de nous envasos, es minimitza l’extracció de matèries primeres de la natura, evitant l’erosió dels sòls i la desforestació del nostre entorn.
A més, es minimitza l’emissió de CO₂ en el procés de fabricació i s’estalvia energia.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES