TOP
Instantània de la reunió. Foto: CIF

El CES presenta a Formentera el dictamen sobre l’Horitzó 2030 a les illes

La presidenta del Consell, Alejandra Ferrer, s’ha reunit amb el president del Consell Econòmic i Social de les Illes Balears, CES, Rafel Ballesteros. Des del CES s’ha presentat el dictamen 5/2020 sobre l’Horitzó 2030 a les Illes Balears.

Regió referent
Aquest document va ser encarregat el 2017 pel Govern balear. 58 experts varen presentar 444 propostes que varen ser votades i debatudes i que conformen l’estudi on s’assenyala cap a on caminam. L’objectiu del dictamen és “fer de les Illes Balears una regió referent per la seva qualitat turística, per la seva capacitat d’atreure talent i impulsar l’emergència de noves activitats competitives a l’àmbit internacional i sobresortint en la sostenibilitat ambiental, en la inclusió social, en la qualitat del treball i en l’equilibri territorial”.

“Apostar per la diferenciació”
La presidenta Alejandra Ferrer ha mostrat la seva satisfacció perquè en moltes de les propostes que destaca l’estudi “ja hi estam treballant; en temes relacionats amb la sostenibilitat, capacitat de càrrega, tant pel que fa a vehicles com a places turístiques, així com en l’aposta pel sector primari, els productes de km 0, etc.”. Ferrer ha coincidit en el fet que “cada illa ha d’apostar per la diferenciació defensant la seva natura, patrimoni i la cultura per ser més competitives, i continuar treballant per ser illes sostenibles, que tendeixen al residu zero i que lluitin contra el canvi climàtic”.
Finalment, Ferrer ha assenyalat com a reptes pendents la feina que queda per fer en habitatge, educació, sanitat i ciència, entre d’altres. A més, la presidenta ha explicat que amb l’afectació de la crisi sanitària s’ha posat en evidència que el camí de futur implica “treballar en col·laboració, coordinació i solidaritat, sent unes illes cohesionades però diferents, amb una economia circular i una societat igualitària”.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES