TOP
Balears està portant a terme el procés de vacunació de la població contra la covid-19.

Els formenterers entre 55 i 59 anys no poden demanar cita per vacunar-se a través del web

L’IB Salut ha informat Ràdio Illa que les persones de 55 a 59 anys de Formentera no poden demanar hora per vacunar-se a través del web Bitcita, com la resta d’illencs, sinó que han d’esperar a rebre la cridada telefònica del servei de salut. Segons ha informat el Govern, aquesta diferència s’explica pel fet que la vacunació d’aquest grup d’edat està més avançada a Formentera que a la resta de la comunitat. A la nostra illa hi ha més d’un 61% de les 553 persones que conformen aquest col·lectiu que ja ha set vacunat amb una dosi.
Segons han indicat fonts de la conselleria de Salut, s’ha decidit emprendre aquest procediment alternatiu per concertar la cita a Formentera “per optimitzar les dosis”. Així mateix, una vegada es completi la vacunació d’aquest grup d’edat, s’iniciarà un període de “repesca” per intentar localitzar a les persones amb les quals no s’hagi pogut contactar. Segons ha informat Maria Antònia Font, directora general de Salut, el grup d’edat de 55 a 59 serà vacunat amb el vaccí de Pfizer.
Ara bé, les persones d’entre 60 i 69 anys, que han de ser vacunades amb Astrazeneca, sí que poden demanar cita a través del portal Bitcita.

Vacunació per edats a Formentera
D’altra banda el Govern ha informat dels percentatges de vacunació a Formentera en els diversos grups d’edat. Les persones de 80 anys o més han set vacunades amb 2 dosis en un 81,1% dels casos, una xifra lleugerament inferior dels qui han rebut, almenys, 1 dosi: 82,9%. Pel que fa a la població de 70 a 79 anys, un 77,8% ha rebut 1 dosi i a un 69,6% se’ls hi ha inoculat 2 dosis. Quant al tram d’edat entre 60 i 69 anys, a un 63,5% se’ls hi ha administrat 1 dosi i un 1% ha completat la pauta de vacunació.
En el grup 7, integrat per les persones de menys de 60 anys d’alt risc, han rebut la primera dosi el 100% dels casos, mentre que cap persona ha set vacunada amb la segona.
Com s’ha esmentat abans, un 61,5% dels integrants del grup d’entre 55 i 59 ha rebut 1 dosi i només un 0,5% la segona. A partir dels 55 anys i cap a edats més joves, la taxa de vacunació cau en picat. Així, només un 18,7% de les persones entre 45 i 54 anys han set vacunades amb 1 dosi i un 0,7% amb les 2. La població entre 44 i 35 anys i la del tram entre 34 i 16 ha rebut una dosi en un 0,3% dels casos i un 0,1% ha completat la pauta d’immunització. Per últim, de les persones entre 0 i 15 anys que no pertanyin al grup de persones d’alt risc, no s’ha vacunat a ningú a Formentera.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES