TOP
Cartell del Formentera Astronòmica.

Formentera Astronòmica, una cita amb les estrelles

La presidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, ha assistit avui a l’acte de presentació del Formentera Astronòmica, un esdeveniment que s’organitza per primera vegada i que vol aprofitar la poca contaminació lumínica que hi ha a la nostra illa “per observar les estrelles des d’una posició privilegiada”, ha destacat la presidenta. A l’acte també hi han estat presents la directora del Formentera Astronòmica, Alessia Comis, el president i el tresorer de l’Associació Astronòmica de Formentera, Santiago Jiménez i Jordi Alemany, que també col·laboren amb l’esdeveniment, i que han agraït la creació d’aquest fòrum que obre noves oportunitats per a la seva associació.

Dates i activitats
El Formentera Astronòmica se celebrarà entre l’11 i 13 de juny i està adreçat al públic familiar, “per atreure a turistes amants de les estrelles, però també perquè puguin gaudir i descobrir d’aquest apassionant món els residents de la nostra illa i les seves famílies”.
El programa inclourà xerrades, sessions d’observació nocturna guiades per experts, viatges intergalàctics amb realitat virtual, activitats i treballs manuals per a tota la família. A més, s’ha destacat com un dels plats forts un sopar temàtic amb vista a les estrelles en un indret molt especial de Formentera que encara no s’ha desvelat.

Ponents
Així mateix, des de l’organització s’ha detallat que vindran ponents de renom com Imma Aguilar Nàcher, directora general de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia, FECYT, o Carlos Briones, investigador del CSIC, que compartiran la seva experiència de manera divulgativa i propera. Durant les xerrades es parlarà sobre si hi ha vida extraterrestre, què són les escombraries espacials, o veritat i mentides de les pel·lícules de ciència-ficció. D’altra banda, també s’ha anunciat que es farà un concurs en línia de dibuix “El visitant de les estrelles” per a nens i joves de fins a 20 anys a través de les xarxes socials.

Informació i inscripcions
Podeu trobar tota la informació sobre les activitats, els ponents i la programació completa al següent enllaç, on també es poden fer les inscripcions. Els residents de Formentera tenen un 50% de descompte. Aquest esdeveniment està organitzat per l’àrea de Turisme del Consell de Formentera i compta amb el patrocini de l’Agència Turística de les Illes Balears, AETIB.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES