TOP
Hospital de Formentera. Arxiu.

Un nou cas i una alta: Formentera segueix amb 6 positius actius

Des de divendres fins avui a Formentera s’ha concedit una alta i s’ha detectat un nou positiu en covid (concretament dissabte), de manera que segueixen sent 6 les persones amb el virus actiu, totes elles lleus o asimptomàtiques. Els afectats resten aïllats i sota seguiment facultatiu. D’ençà que començà la pandèmia s’han detectat 457 infeccions a l’illa.
La particularitat demogràfica de Formentera, amb poca població si es compara amb la resta d’illes, provoca que les dades epidemiològiques registrin variacions aberrants. Per exemple, la incidència acumulada a 14 dies (IA14) del passat dijous era de 25 casos per 100.000 habitants. Avui, tot i que només hi ha un cas actiu més, la IA14 a Formentera ascendeix a 67 casos, sent la dada més elevada de les Balears. Pel que fa a la taxa de positivitat, es produeix un fenomen similar, ja que arriba al 4,2%, per sobre d’Eivissa, la següent illa amb pitjors valors, que mostra una taxa del 2,8%.

Gairebé el 40% de la població de Formentera ja té almenys una dosi
Pel que fa a la vaccinació, a Formentera s’han administrat 5.752 dosis (346 més des de divendres). A més, hi ha 4.042 persones que han rebut almenys un vaccí, és a dir, un 39,1% del total del col·lectiu diana, que és tota la població major de 16 anys. En el cas de Formentera, agafant de referència el padró de 2020, la població diana estaria formada per 10.350 persones, segons ha informat la conselleria balear de Salut.
A més, 2.051 persones ja han completat la pauta d’immunització (un 19,8% del total). Salut indica que en aquest grup hi ha les persones que han rebut dues dosis, les que han passat la malaltia (i per tant només els correspon una única dosi) i les que són inoculades amb la monodosi de Janssen.
A Eivissa s’han registrat 19 positius i 15 altes durant el cap de setmana i ja són 140 les persones afectades, de les quals 132 presenten un quadre lleu. A més, hi ha 8 persones hospitalitzades a Can Misses: 7 en planta i 1 a l’UCI. Finalment, segueix sense canvis respecte a divendres el nombre d’un sol professional de la salut que és positiu i resta en vigilància activa.

Compartir

PROGRAMES