TOP

Salut amplia a 22 les línies de vacunació sumant una unitat mòbil

Formentera aconseguirà la seva capacitat màxima de vacunació la setmana del 23 al 29 de juny amb cinc línies actives, totes en el punt de vaccinació de l’Hospital. Eivissa comptarà també amb la capacitat operativa màxima fins al moment: disset línies de vaccinació repartides en tres localitzacions diferents.
Tant l’Hospital de Formentera com el Recinte Firal d’Eivissa comptaran amb una línia específica per a persones menors de 60 anys que es van posar la primera dosi d’AstraZeneca on podran completar el cicle amb aquesta marca o bé amb Pfizer.
A més de les vint-i-dues línies de vaccinació, l’Àrea de Salut continua amb la vacunació de grans al·lèrgics a l’Hospital de Dia Mèdic de Can Misses.
D’altra banda, el Recinte Firal disposarà de catorze línies; la Clínica Vila Park, del Grup Policlínica, tindrà una altra línia des del dilluns 28 de juny; mentre que una nova unitat mòbil, situada a l’aparcament del Centre de Salut Sant Antoni, obrirà dues línies més a partir d’aquest divendres.

Unitat mòbil
La unitat mòbil d’Eivissa és un dels tres vehicles que ha cedit el Grup SEAT a Balears. L’automobilística amb seu a Martorell, Catalunya, proporciona també el personal necessari per a la vaccinació, que prové del Servei de Prevenció Mancomunat de les Empreses del Grup Volkswagen a l’estat. Per la seva banda, la Conselleria de Salut s’encarrega de citar la població i de subministrar els vials necessaris.
La nova unitat, que disposarà de dues línies de vaccinació que permetran administrar uns dos mil vaccins setmanalment, ampliarà el nombre de línies operatives i els punts de vaccinació a Eivissa.

Distribució dels vaccins i nombre de dosis
L’Àrea de Salut disposarà, a partir de demà, d’aproximadament 20.000 dosis per afrontar la vaccinació els set dies vinents. El Servei de Farmàcia compta amb 10.530 dosis de Pfizer, per a primeres i segones dosis; 3.400 dosis de Moderna per a primeres i segones dosis; 3.514 dosis d’AstraZeneca, i 2.275 unidosis de Jansen.
De tots els vaccins disponibles es repartiran 2.000 dosis de Janssen per a la unitat mòbil del Centre de Salut Sant Antoni de Portmany per a la setmana del 23 al 29 de juny i 400 dosis de Pfizer per administrar en el Centre Vila Park els dies 28 i 29 de juny.
L’augment de la producció de vaccins ha incrementat exponencialment l’arribada de vials a les Illes Balears. Formentera i Eivissa, com la resta d’illes, han entrat en una fase d’acceleració de la campanya de vacunació, que es preveu que s’intensifiqui al llarg del juliol. Amb la incorporació de la unitat mòbil, es podran inocular fins a 2.800 dosis diàries.

 

Compartir

PROGRAMES