TOP
Un professional sanitari realitza test d’antígens.

Brot a Formentera: 8 nous positius, test a 90 treballadors i 4 establiments afectats

A Formentera s’han detectat 8 nous casos de covid, tots ells corresponents a un brot d’àmbit laboral-domiciliari registrat en quatre establiments de l’illa, segons ha informat l’Àrea de Salut Pitiüsa. Ahir Ràdio Illa ja avançà que era previsible aquest increment de casos després de l’anunci fet per un restaurador, que feia esment de diversos positius entre el seu personal.
A més dels 8 casos comunicats avui, el brot implicaria un positiu anterior, probablement el detectat el passat dissabte, tot i que fonts de Salut no han pogut confirmar aquest extrem. Així mateix, el Servei de Prevenció de Riscos Laborals ha dut a terme proves de covid a 90 treballadors de la mateixa empresa per evitar la propagació del brot.
Amb aquests nous positius ja són 14 els casos actius a Formentera, tots ells lleus o asimptomàtics i que per tant resten aïllats i sota seguiment facultatiu per via telefònica. D’ençà que començà la pandèmia a Formentera s’han diagnosticat 465 casos de coronavirus.
Amb aquest increment de dades els valors epidemiològics de Formentera s’han disparat, tot i que cal destacar la tendència d’aquests índexs a registrar variacions aberrants per mor de l’escassa població de Formentera. Així, la incidència acumulada a 14 dies arriba als 100,8 casos per 100.000 habitants, mentre que la mitjana balear és de 45. Pel que fa a la taxa de positivitat a 7 dies, és del 2,2% mentre que la dada autonòmica queda en l’1,5%.

92 vacunes en un dia
Pel que fa a la vaccinació, a Formentera s’han administrat 5.938 dosis (92 més en un dia). A més, hi ha 4.129 persones que han rebut almenys un vaccí, és a dir, un 39,9% del total del col·lectiu diana, que és tota la població major de 16 anys. En el cas de Formentera, agafant de referència el padró de 2020, la població diana estaria formada per 10.350 persones, segons ha informat la conselleria balear de Salut.
D’altra banda, 2.179 persones ja han completat la pauta d’immunització (un 21,1% del total). Salut indica que en aquest grup hi ha les persones que han rebut dues dosis, les que han passat la malaltia (i per tant només els correspon una única dosi) i les que són inoculades amb la monodosi de Janssen.
A Eivissa s’han detectat 10 nous positius i hi ha 152 casos actius, dels quals 147 són malalts lleus. A més, hi ha 5 persones hospitalitzades a Can Misses, de les quals 4 es troben en planta i 1 a l’UCI. Es tracta de la xifra més baixa registrada des l’11 d’agost de 2020. Per últim, hi ha un professional de la salut positiu i en vigilància activa.

Compartir

PROGRAMES