TOP
Cartell de la presentació.

Presentació del llibre ‘Piedras escritas. Inscripciones árabes de la Pitiusas’

El Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera (MAEF) en col·laboració amb el Consell de Formentera organitzen els actes de presentació del darrer número de la col·lecció Treballs del MAEF, titulat “Piedras escritas. Inscripciones árabes de la Pitiusas”.

Període islàmic a les Pitiüses
El llibre recull les darreres investigacions sobre la col·lecció epigràfica dipositada al MAEF, un conjunt de nou peces excepcionals, sis d’elles procedents de Formentera, i les tres restants recuperades a Eivissa.
L’obra sorgeix arran duna exposició temporal sobre aquests materials celebrada l’any 2015 en el marc de les Jornades d’Estudis Locals Joan Marí Cardona, a la Sala d’Exposicions de l’Ajuntament Vell del Consell de Formentera, en la qual també participava el MAEF. Aquest treball d’investigació suposa una gran passa per al coneixement del període islàmic a les Pitiüses, en el qual es reinterpreten peces estudiades prèviament, tot aplicant noves perspectives històriques i una metodologia d’anàlisi actualitzada.
Entre els materials estudiats hi ha les làpides funeràries de Can Rita o Can Batlet a Formentera, i l’anell-segell de jaspi verd de Puig des Molins, peça que il·lustra la portada del llibre. A més, també s’han inclòs peces de troballes més recents, com la inscripció sobre nansa d’àmfora d’Ibn al-Faqih recuperada a la Mola.

Presentació a Formentera
La presentació comptarà amb l’autor del llibre, el Professor Virgilio Martinez Enamorado, de la Universitat de Màlaga, i l’encarregat del pròleg, el Doctor Antoni Ferrer Abárzuza. La sèrie TMAEF, finançada per la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura del Govern de les Illes Balears, arriba ja al 79è llibre publicat.
La presentació es farà aquest dissabte a les 20.30 h al Jardí de Ses Eres. L’aforament serà limitat i les persones hauran d’estar assegudes.

Compartir

PROGRAMES