TOP
Botellada a la platja de Palma. Arxiu

“Llei seca” a comerços i benzineres per evitar les botellades

El Govern aprovarà demà la prohibició de venda d’alcohol a establiments comercials i benzineres a partir de les 22 h. Aquesta mesura, que s’implanta per a controlar el turisme d’excessos i evitar les botellades en el context d’augment de contagis per covid entre la població jove, entrarà en vigor aquest mateix dissabte quan sigui publicada al BOIB.

Gestió de la pandèmia
Pel que fa a les mesures per gestionar la pandèmia, al Consell de Govern ordinari de dilluns passat es va decidir que els establiments situats a les zones turístiques de Palma, Llucmajor, Calvià i Sant Antoni de Portmany, a banda de les mesures generals establertes, se sotmeten a les següents mesures específiques:
– L’aforament màxim dels locals d’oci i restauració serà de 100 persones a interiors i 200 a exteriors
– L’ocupació màxima de les taules serà de 6 persones per taula o agrupació de taules a interiors i 10 a exteriors, sense que es puguin fer servir taules altes o tamborets.
– L’horari màxim de tancament dels locals d’aquestes zones és a les 02:00 h, sempre que l’ordenança municipal respectiva no estableixi un horari més restrictiu.

Prohibició de publicitat per vendre alcohol i de pràctiques de cosificació de la dona
Cal recordar que, entre altres mesures, el decret d’excessos preveu la prohibició de pràctiques que posin en perill la vida, la salut i integritat física de les persones, la limitació als establiments d’allotjament turístic de vendre begudes alcohòliques incloses en un preu global, la prohibició de vendre alcohol als comerços entre les 21:30 i les 08:00 h i la prohibició de publicitats de promoció de consum de begudes alcohòliques i de qualsevol mena de pràctica que cosifiqui o hipersexualitzi a la persona, especialment a la dona, amb la finalitat d’induir al consum d’alcohol o a l’entrada a un establiment.

Diferenciació de dades de contagis entre residents i visitants de Formentera
D’altra banda, en el marc de la reunió de presidents celebrada ahir de tarda, la presidenta del Consell, Alejandra Ferrer, va demanar que es diferenciïn les dades de contagis entre residents i visitants de Formentera, ja que ara mateix la població flotant de l’illa és similar a la de les persones residents, al voltant de les 12.000 persones.
Per a Ferrer, “si no es contempla la presència de visitants a Formentera, les dades epidemiològiques de l’illa poden mostrar uns valors variables en excés i sense gaire lògica, ja que es registrarien positius sense tenir en compte que la població total es pot duplicar o ser inclús superior”. Així mateix, Ferrer tornava a fer una crida a vaccinar-se a la població, en especial a la població més jove.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES