TOP
L’Institut d’Educació Secundària Marc Ferrer.

El Consell de Formentera destina 117.000 € a ajudes per a estudiants 

Ja s’ha obert el termini de presentació de sol·licituds per a dues convocatòries d’ajuts per a estudiants que cursen estudis fora de l’illa i beques d’estudis superiors. Les sol·licituds es poden presentar a l’OAC o a l’OVAC fins al pròxim 8 de setembre. Podeu trobar a la pàgina web del Consell els formularis de sol·licitud i tota la informació de les beques. Així mateix podeu demanar més informació al correu electrònic educacio@conselldeformentera.cat.
La consellera d’Educació, Susana Labrador, ha explicat que “una de les ajudes és per compensar la doble i triple insularitat per al curs 2020-2021 als estudiants que cursen estudis fora de l’illa i també hem creat una nova línia per als alumnes que s’hagin vist afectats en l’àmbit econòmic per la covid”. Per a aquestes ajudes s’ha aprovat una despesa de 80.000 € i hi ha tres modalitats:

– Ajudes a estudiants que cursin els seus estudis a Eivissa i a Universitats a distància.
La quantitat individual màxima d’aquesta ajuda és de 150 €.
– Ajudes a estudiants que cursin els seus estudis fora de les illes Pitiüses.
La quantitat individual màxima d’aquesta ajuda és de 500 €.
– Ajudes a estudiants que cursin els seus estudis presencials fora de l’illa de Formentera i que les condicions econòmiques familiars s’hagin vist afectades per la crisi de la covid durant el 2020.
La quantitat individual màxima d’aquesta ajuda és de 1000 € sempre que es compleixin els requisits econòmics i acadèmics.

Beques d’estudis superiors
D’altra banda, el Consell també atorga beques d’estudis superiors per a l’alumnat de Formentera per al curs 2019-2020 i 2020-2021. “En aquest cas, també de manera extraordinària, s’ha creat una línia per ajudar als alumnes que s’hagin vist afectats a escala econòmica per la covid-19. A més, aquestes ajudes són per compensar la doble/triple insularitat per l’alumnat que cursi estudis superiors, cicles superiors, cicles formatius o d’educació postobligatòria reglada o ensenyaments artístics fora de l’illa de Formentera”, ha afegit Labrador. Concretament, es destina una partida de 37.500 € distribuïda en aquestes 3 línies:
Línia 1 – Beques d’estudis superiors per al curs acadèmic 2019-2020 (10 beques. La quantia de cada beca serà de 1.250 €).
Línia 2 – Beques d’estudis superiors per al curs acadèmic 2020-2021 (10 beques. La quantia de cada beca serà de 1.250 €).
Línia 3 – Beques extraordinàries efectes covid Curs 2020-2021 (10 beques. La quantia de cada beca serà de 1.250 €).

Les sol·licituds s’han de presentar al registre general d’entrada del Consell Insular de Formentera, a l’Oficina d’Atenció Ciutadana [OAC], de dilluns a divendres de 9 a 14 h i els dijous de 16 a 18 h. També de forma telemàtica, a través de l’Oficina Virtual d’Atenció Ciutadana [OVAC], a la qual es pot accedir des de la pàgina web del Consell Insular de Formentera: www.consellinsulardeformentera.cat.
Cal recordar que el Consell va presentar al mes de juliol altres dues ajudes per a estudiants i centres educatius. Amb les anteriors ajudes es varen destinar 60.000 € entre el programa de reutilització de llibres de text i material didàctic i el de digitalització i d’adquisició d’equips informàtics.

Compartir

PROGRAMES