TOP
Turistes amb maletes al carrer Jaume I.

Formentera supera el centenar de positius i té 3 ingressats

S’han diagnosticat 8 nous casos de covid a Formentera, dels quals 2 han set traslladats a Eivissa i hospitalitzats a Can Misses. Un dels afectats tenia la consideració prèvia de contagiat lleu i l’empitjorament del seu estat de salut ha requerit l’ingrés en planta, mentre que l’altre ha hagut de ser hospitalitzat per una altra patologia i quan se li ha fet el test, ha resultat positiu. A aquests 2 ingressats cal afegir-hi un resident de 73 anys que rep atenció en planta des de la passada setmana.
L’illa suma 101 positius actius, dels quals 98 presenten un quadre lleu i resten aïllats en el seu domicili o a l’hotel pont sota seguiment facultatiu. En aquesta instal·lació, destinada a allotjar els positius lleus o contactes estrets que no puguin garantir en el seu domicili un aïllament adequat, hi ha 17 persones en 17 habitacions, d’un total disponible de 19.
No se superava la barrera del centenar de casos actius des del passat 6 de febrer, quan l’illa començava a recuperar-se de l’onada que arrencà poc abans de Nadal i que arribà a un màxim de 173 casos el 2 de febrer. Ara bé, a diferència del que succeí en el segon mes de l’any, actualment, en plena temporada turística, hi ha més població a Formentera susceptible  d’incrementar la xifra de positius. Les administracions no ofereixen la dada de població flotant a l’estiu, si bé es calcula que amb l’arribada de turistes es podria doblar o triplicar la xifra d’empadronats, que és de gairebé 12.000 persones, segons l’INE. D’ençà que començà la pandèmia s’han detectat 587 casos a Formentera.

Mitjana d’ingressats inferior a la de la tercera onada
A Eivissa s’han detectat 179 nous contagis i hi ha 2.811 afectats, dels quals 2.732 són lleus i la resta es troben hospitalitzats a Can Misses o Can Vilàs: 70 en planta (sense comptar els 3 malalts de Formentera) i 9 a l’UCI. A més, hi ha 3 pacients d’Eivissa que han set traslladats a Mallorca per ingressar a l’UCI de l’Hospital de son Espases. Finalment, hi ha 30 professionals en vigilància activa, dels quals 19 són positius, 6 més que en l’últim recompte.
L’àrea de Salut ha destacat que des de dilluns s’ha registrat una mitjana de 6 hospitalitzacions diàries per covid a les Pitiüses, una dada molt inferior la xifra d’ingressos durant la tercera onada, que arribà a la vintena per dia.

Compartir

PROGRAMES