TOP
La pesca del raor resta prohibida des del primer d’abril fins al 31 d’agost. Foto: CAIB

Demà comença la temporada de pesca del raor

Demà s’aixeca la veda del raor, que es podrà pescar fins al 31 de març. La pesca d’aquesta espècie està totalment prohibida des del primer d’abril fins al 31 d’agost, amb la finalitat de protegir-la i d’assegurar-ne una pesca sostenible.
La pesca del raor és principalment de caràcter recreatiu. A les Balears hi ha més de 12.000 llicències d’embarcacions recreatives. De manera professional, són poques les persones que s’hi dediquen, i les que sí, ho fan de manera ocasional. La quantitat de captura permesa per llicència i dia és de 50 unitats, amb un màxim de 300 unitats per embarcació.

App per a mòbils
Cal recordar que els recreatius que pesquin aquesta espècie a les reserves marines tenen a la seva disposició una aplicació per a mòbils anomenada Diari de Pesca Recreativa amb la qual podran informar la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació de les captures que han fet, així com el temps que han dedicat a fer-les. Els recreatius que ho vulguin en podran informar també l’Administració a través d’un formulari.

Millora de la presència i grandària dels raors
La veda del raor es va establir per primera vegada l’any 2000, i arribava fins al 31 de juliol. Sobre la base de criteris biològics, s’ha ampliat i complementat amb altres mesures. Per exemple, a les reserves marines de Mallorca s’ha establert un ham mínim de 5,7 mm per a la seva captura. Com a resultat de totes aquestes mesures i de l’elevat grau de compliment de la veda, la presència de l’espècie i les captures s’han mantingut en totes les zones de pesca, amb un increment mitjà del 20% en la talla dels peixos.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES