TOP
A Formentera, seran 85 els alumnes que inicien la primera etapa educativa.

111 alumnes inicien el curs a les escoletes de Formentera

Avui s’ha iniciat el curs escolar 2021-2022 de les escoletes de Formentera. En total, han començat 111 infants, 28 d’entre un i tres anys a la nova escoleta de Sant Ferran, i 83 de 0 a 3 anys a la de Sa Miranda. Entre educadores i personal de suport i direcció fan feina 23 professionals als centres, a més de personal de cuina i neteja.

Nova escoleta de Sant Ferran
La nova escoleta de Sant Ferran ha obert portes avui per primera volta i acull una aula d’un a dos anys i una aula de dos a tres anys que era l’oferta educativa que fins ara s’oferia a l’escoleta del Camí Vell que es va obrir amb caràcter provisional fins a la construcció del nou centre. La nova escoleta disposa de sis aules de les quals de moment se n’han ocupat dues i a mesura que hi hagi demanda s’anirà ampliant l’oferta educativa.
Aquest nou espai s’ha construït annex al nou col·legi públic. El projecte del nou col·legi i de l’escoleta ha estat redactat per l’IBISEC. Cal recordar que s’ha construït un centre de dues línies amb sis unitats per a Educació Infantil (3 a 6 anys) i 12 unitats per a Educació Primària (6 a 12 anys) per a un total de 450 alumnes. El centre s’ubica a una parcel·la d’11.037 m², situada als afores del nucli de Sant Ferran.
En total, les obres de construcció de l’escoleta han suposat una inversió per al Consell d’1.118.000 euros.

Infraestructures àmpliament demandades
La consellera de Cultura, Susana Labrador, ha mostrat la seva satisfacció perquè “per fi hagin pogut obrir portes tant l’escola com l’escoleta de Sant Ferran, unes infraestructures àmpliament demandades per la ciutadania”. Així mateix, Labrador ha agraït l’esforç que ha fet tot l’equip docent de l’escola i l’escoleta, així com del personal del Consell de Serveis Insulars, de neteja i de cuina per tenir enllestit els centres per a l’inici de curs.
En paraules de la consellera, “s’ha apostat per polítiques per ampliar l’oferta de 0-3 anys defensant que es tracta d’una etapa educativa i que ha de ser de qualitat en equipaments i en recursos humans. Amb l’obertura d’aquesta nova escoleta i la creació de noves places públiques, avançam en el compliment de mesures a implementar del Document Marc ‘L’educació dels infants de 0-3 anys i la necessària equitat’ que vàrem subscriure com a institució”.

Horari i serveis i protocols sanitaris
L’horari dels centres és de 7.30 a 14.30 h. En aquest horari s’inclou l’escoleta matinera, escolarització general i servei de menjador.
Les entrades i sortides dels infants seran escalonades i es respectaran totes les mesures de seguretat i higiene anticovid.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES