TOP
Sanz durant la seva intervenció. Foto: PSOE

Recuperació econòmica, medi ambient i serveis bàsics centren la primera intervenció del nou diputat per Formentera

El nou diputat per Formentera, Antonio Jesús Sanz, s’ha estrenat avui al faristol del Parlament de les Illes Balears amb una intervenció de 10 minuts en el marc del debat de política general.

Protecció ambiental i social per acompanyar la recuperació
Durant la seva intervenció, Sanz ha volgut agrair la tasca desenvolupada per part del Govern per poder sortir de la crisi sanitària sense oblidar-se de la reactivació econòmica. Així mateix, ha assegurat que “cal acompanyar la recuperació econòmica amb la protecció ambiental i social, amb els efectius necessaris per salvaguardar el nostre territori”. En aquest sentit, ha destacat la necessitat de pal·liar la pressió sobre el territori, com en el cas del Parc Natural de Ses Salines, disposant de més Agents de Medi Ambient, vigilància policial, i regulant els fondejos arreu del litoral.

Transport marítim
D’altra banda, Sanz ha volgut traslladar la necessitat de desenvolupar el reglament que la Llei de transport marítim de les Illes Balears, per poder establir el nombre de freqüències màximes que han de navegar entre Formentera i Eivissa i, així, garantir els drets de les formentereres i formenterers en la seva mobilitat. Així mateix, ha allargat la mà al Govern per tal que el servei de 061 sigui efectiu durant tot l’any.

Especulació immobiliària i de l’electricitat
Quan a l’habitatge, el diputat per Formentera ha reclamat la construcció de més Habitatges de Protecció Social, que ha d’anar acompanyada de més mesures per a poder garantir que es minimitzin els efectes nocius de l’especulació immobiliària, ja que es corre el risc que moltes famílies deixin el seu projecte de vida a les Balears i, de retruc, ser poc atractius per a treballadors de qualsevol àmbit, especialment en el sanitari.
Finalment, i quan a la pujada del preu de la llum, Antonio Jesús Sanz ha emplaçat a la cambra a cercar l’origen, abaratir el preu i trobar solucions que ens permetin una petjada de carboni menor.

Central Tèrmica de Ca Marí i tercer cable a Formentera
Així mateix Sanz s’ha mostrat satisfet amb la voluntat del Govern d’avançar en la transició energètica, encara que ha deixat clar que la construcció i posada en marxa de nous cables submarins que permetin abastir de fonts d’energia verda a les illes i el compromís per assolir la descarbonització de les centrals tèrmiques existents ha de ser també una realitat a Formentera.
El fet és que el conegut com a “tercer cable”, amb el que es podrà abastir energèticament tota l’illa, està en procés de construcció, però no s’ha pautat cap calendari de desmantellament de la Central Tèrmica des Ca Marí.
Segons Sanz, “és un contrasentit tenir una de les instal·lacions més importants d’energia a l’illa de Formentera amb la seva vida útil esgotada i amb combustible fòssil. És necessari que entre totes les administracions responsables es desenvolupi un full de ruta clar i ferm per aconseguir que l’abastiment d’energies verdes, en especial a Formentera, sigui una realitat”.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES