TOP
Navegants as Caló de s’Oli. Foto: José Antonio Arribas.

El Gregal marca el retorn de la Volta a Formentera després de l’aturada per la covid

L’edició 39 de la Volta a Formentera en surf de vela que se celebrà ahir al matí i que partí des Caló de s’Oli ha estat marcada pels forts vents de Gregal (NE), després que l’any passat no es pogués celebrar per mor de la pandèmia. Tot i la bona participació, amb 42 inscrits, només 26 han acabat la prova per mor de les exigents condicions de navegació. La zona que on es van produir més abandonaments, la més exposada als cops de mar i vent, va ser el darrer tram de la regata, en què els navegants giraven la Mola per navegar davant de la costa des Carnatge.

Dos regatistes naveguen amb foil. Foto: JAA.

Com en l’edició de 2019, els regatistes que navegaven amb foil han encapçalat la part alta de la taula i, per segona vegada, Julián López Becker, argentí resident a Mallorca, ha guanyat la Volta amb un temps d’1 hora i 32 minuts, 2 minuts més ràpid que l’olímpic formenterer, Mateo Sanz, i 4 minuts per davant de l’incombustible Àlex Buchau. La primera a travessar meta ha set Aina Colom, amb un temps de 2 hores i 39 minuts. Martí Juan ha set el més ràpid entre els que no navegaven amb foil. El de can Martí, 12è a la general, ha emprat 2 hores i 11 minuts a completar el recorregut navegant amb classe Fórmula.
Cal destacar que enguany Capitania Marítima no havia autoritzat la navegació entre la Savina i Espalmador. Per tant, la 39a edició de la Volta ha set més curta, concloent as Trucadors, de manera que els seus temps no es poden comparar amb els d’altres edicions per computar el rècord. De moment el regatista més ràpid en l’edició completa de la Volta ha set López Becker, el guanyador d’enguany, que el 2019 va aconseguir un registre de 3 hores i 7 minuts, també navegant amb foil.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES