TOP
Per contra, els robatoris a domicilis han baixat un 43,5%.

Augmenta un 30% la criminalitat a Formentera després que l’any passat hagués caigut un 40%

Segons el Balanç de Criminalitat publicat pel Ministeri de l’Interior, Formentera ha registrat entre gener i setembre una taxa de criminalitat de 40 delictes per cada mil habitants, amb el que se situa en la mitjana estatal tot i que a Balears aquesta mitjana se situa en 52, essent Eivissa l’illa amb la pitjor taxa de criminalitat amb 56 delictes per cada miler d’habitants.
Això si, les xifres posen de manifest que la comissió de delictes gairebé no ha variat durant els mesos de temporada alta tot i tenir més població.

Increment exponencial dels delictes contra la llibertat sexual
A la nostra illa hi ha hagut fins setembre un total de 405 infraccions penals per les 310 de l’any passat, cosa que significa una pujada del 30,6% de l’activitat delictiva. Cal tenir en compte que l’any passat la criminalitat anual va quedar en índexs baixos, amb una caiguda del 40%, per mor del confinament.
Sorprèn malauradament l’augment dels delictes contra la llibertat sexual, que s’han incrementat en, atenció, un 800%, passant d’un cas l’any passat a 9 en el que duem de 2021. També s’ha registrat un augment de les agressions amb penetració, amb dos successos d’aquesta tipologia quan el 2020 no n’hi va haver cap.
Per contra, baixen delictes com els robatoris amb força a domicilis, un 43,5%, passant de 23 a 13, o el tràfic de drogues, que cau un 25%, per bé que els furts pugen de 65 a 91, un 40%, i els robatoris de vehicles passen de 25 a 55, amb un increment del 120%.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES