TOP
Instantània de la signatura. Foto: CIF

Formentera s’incorpora a la xarxa Melib de recàrrega de vehicles elèctrics

La presidenta del Consell, Ana Juan, i el director general d’Energia i Canvi Climàtic, Pep Malagrava, han signat aquest dimecres un conveni de col·laboració per tal d’impulsar l’adhesió dels 24 punts de recàrrega de titularitat del Consell a la xarxa Melib (Mobilitat Elèctrica de les Illes Balears) i per tal de facilitar l’accés a aquesta als usuaris de vehicle elèctric de l’illa.

Canvi de model de mobilitat
La presidenta ha destacat que “la integració de Formentera a la xarxa Melib ajudarà a impulsar el canvi de model de mobilitat que necessita l’illa i en el qual està treballant la institució. Des de les administracions hem de facilitar i agilitar aquest canvi i la xarxa Melib és una passa més”, ha assenyalat.
El conseller de Mobilitat, Rafael González, ha destacat que tots els nuclis urbans de l’illa i tots els aparcaments de titularitat pública de més de 30 places tenen punts de recàrrega elèctrica per garantir aquest tipus de mobilitat i ha recordat que “des de fa anys el Consell ha apostat per fomentar aquest tipus de transport més sostenible per Formentera i que coincideix amb el model d’illa que defensam”.

Sistema de manteniment
L’Institut Balear de l’Energia, IBE, proveirà al Consell de les guies tècniques, la formació i les targetes de connexió necessàries, de manera que els punts de què sigui titular es puguin configurar i connectar-se a la xarxa Melib. Així, l’IBE, es farà càrrec de la coordinació de la xarxa Melib per mitjà de la plataforma d’interconnexió dels diferents punts de recàrrega (roaming) i de la gestió de les recàrregues de la xarxa MELIB.
El Consell, al seu torn, i en tant que gestor dels punts de recàrrega atendrà les instruccions, pautes i indicacions de l’IBE, i posarà en marxa un sistema de manteniment dels punts de recàrrega que permeti una correcta provisió del servei als usuaris de la xarxa. Als efectes de la integració en la xarxa MELIB, el Consell fixarà els vinils i adhesius amb la imatge corporativa de la xarxa i del projecte formentera.eco als punts de recàrrega de la seva titularitat.

Posada en marxa
Aquest conveni tindrà una vigència de quatre anys des de la seva signatura, prorrogable per 4 anys més. El sistema entrarà en marxa la temporada vinent. Els usuaris podran descarregar una App introduint en la cerca la paraula clau Melib. També hauran de sol·licitar una targeta a l’àrea de Mobilitat del Consell per poder fer servir de franc els punts de recàrrega públics de l’illa. Amb aquesta targeta també podran fer servir els punts de recarregada adherits a aquesta xarxa a la resta d’illes.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES