TOP
També es pot presentar una prova diagnòstica negativa o un document oficial que acrediti haver passat la malaltia fins sis mesos abans.

El TSJIB autoritza exigir el certificat covid fins al 28 de febrer

El Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, TSJIB, ha autoritzat continuar amb l’exigència del certificat covid a restaurants i bars fins al 28 de febrer, així com altres mesures davant la pandèmia aprovades pel Govern, com les condicions per a la feina en centres sanitaris o les visites a residències.
Cal recordar que s’ha de presentar el passaport covid (o bé una prova diagnòstica negativa, o un document oficial que acrediti haver passat la malaltia fins sis mesos abans), per accedir a tots els establiments de restauració i locals d’oci nocturn, independentment de l’aforament que tinguin. També serà necessari presentar algun d’aquests documents per a accedir a cinemes, espais culturals i gimnasos.

Mesura proporcionada
A més de l’exigència del certificat covid, el TSJIB ha examinat mesures que afecten els horaris d’obertura dels establiments, la regulació d’aforaments, etc.
Els jutges sostenen que aquestes mesures sotmeses a autorització judicial són “idònies per a limitar la propagació del virus, necessàries davant l’increment de contagis”, així com “proporcionades davant la tènue limitació de la llibertat individual en benefici de la salut col·lectiva”.
El Govern va demanar la pròrroga dilluns passat. La consellera de Salut, Patricia Gómez, va insistir en l’aposta del Govern pel Certificat Covid com a “eina per a disminuir la propagació del virus i de motivació per a la vaccinació”.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES