TOP
Jornada de formació del passat novembre. CIF

Formentera prepara el primer Pla Insular de Voluntariat

L’àrea de Benestar Social està treballant en la redacció del primer Pla Insular de Voluntariat amb l’objectiu de desenvolupar polítiques públiques que impulsin el voluntariat a Formentera. Aquest pla neix de la Llei 11/2019, de 8 de març, de voluntariat de les Illes Balears, que atribueix als consells, entre altres competències, les d’elaborar i impulsar la planificació global de les polítiques de voluntariat dins el seu àmbit territorial.

Promoure, fomentar i protegir el voluntariat
El conseller de l’àrea, Rafael Ramírez, ha assenyalat que el Consell “està fent feina conjuntament amb la Plataforma de Voluntariat de les Illes Balears, que ens ha marcat el full de ruta per a l’elaboració del pla, per promoure, fomentar i protegir el voluntariat a l’illa”. Ramírez ha subratllat que “les institucions han d’impulsar i potenciar el voluntariat com agent social transformador, que té la finalitat d’aconseguir una societat més justa i igualitària”. Precisament, el Consell i la Plataforma varen organitzar el passat mes de novembre dues jornades de formació dirigides a entitats i persones voluntàries de l’illa.

La Plataforma
La Plataforma de Voluntariat de les Illes Balears reuneix un total de trenta entitats de voluntariat de les Illes i representa a més de set mil voluntaris que cada dia desenvolupen la seva acció a diferents programes. Entre els seus objectius destaquen els de participar de forma permanent i activa en l’elaboració de propostes sobre polítiques i programes de voluntariat que faci l’administració a tots els àmbits.

Jornades de treball
Per a l’estudi i diagnosi de la situació actual del voluntariat, i de les entitats de voluntariat, a la nostra illa, aquesta setmana s’han organitzat dues jornades de treball; una amb responsables polítics i amb tècnics del Consell; una segona dirigida als responsables d’entitats de voluntariat i voluntaris de la nostra illa, que es farà aquest dissabte de 10 a 13 h a la Sala de Plens del Consell de Formentera, al Centre de Dia. Per participar-hi, cal confirmar assistència al telèfon 971 321 271 o a immigració@conselldeformentera.cat

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES