TOP
En el darrer any, l’atur s’ha reduït un 20,8% a la nostra illa. 7bts/Arxiu

L’atur baixa a la meitat en un any a Formentera en un context d’inflació sense fre

L’atur continua baixant a Formentera, on la variació interanual el mes de març ha estat del 53,7% en les dones i un 53,5% en els homes.
En xifres absolutes, això equival a 261 persones en situació d’atur menys que ara fa un any, tot i que en són 6 més que el passat febrer, marcant un total de 226 aturats a la nostra illa durant el març.

Contractacions
Pel que fa als contractes registrats, aquests han augmentat un 25,8% en les dones i un 48,6% en els homes en comparació a un any enrere, mentre que les dades de contractació respecte del mes de febrer també són positives, encara que s’inverteixen i la variació mensual és més alta en les dones, un 69,6%, que en els homes, que es queda en el 39,7%.
Cal destacar que la majoria de noves contractacions a la nostra illa el mes passat són de caràcter indefinit, 147, per les 93 de caràcter temporal. Això equival a un augment dels contractes indefinits del 40,4% respecte del mateix mes de l’any passat.
Per sectors, el de serveis, amb 150 noves contractacions, i el de la construcció amb 84 destaquen davant els 5 nous contractes a la indústria o una sola contractació al sector agrícola.

Inflació desfermada
Aquestes bones dades arriben, però, en un context econòmic incert, ja que la inflació ha escalat aquest darrer mes fins al 9,8% respecte el març del 2021. Aquesta pujada, la més alta des del 1985, afecta directament al nostre poder adquisitiu i devalua la capacitat d’estalvi i de despesa de les famílies, un factor que a Formentera, a més, es veu accentuat per la triple insularitat.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES