TOP
Ramat d’ovelles.

Noves subvencions per al desenvolupament rural i ramader

L’àrea de Medi Rural informa sobre la convocatòria de noves ajudes específiques per al desenvolupament de l’àmbit rural i ramader de Formentera per enguany que es podran sol·licitar entre l’1 i el 30 de juny.

Agricultura
A) Ajuda a l’agricultura ecològica (4.000 €)
L’objecte d’aquesta línia d’ajuda és fomentar l’agricultura ecològica en l’àmbit rural de Formentera i facilitar als productors la compra de matèries primeres com ara llavors i adobs.

B) Ajudes per al foment de l’ús de materials biodegradables a l’encoixinat agrícola (6.000 €)
L’objecte d’aquesta línia d’ajuda és establir les prescripcions que regiran la concessió d’ajudes per al foment de la tècnica d’embuatat amb materials biodegradables en els cultius agrícoles.

C) Ajudes per a la sembra de cereals locals tradicionals de Formentera (5.000 €)
L’objecte d’aquesta línia d’ajuda és subvencionar als titulars d’explotacions agràries per protegir les varietats locals tradicionals de cereals de Formentera en risc d’erosió genètica.
L’ajuda va dirigida a la compensació del sobrecost de cultiu i la conservació dels cereals locals com el blat xeixa, la civada i l’ordi tradicionals durant la campanya 2021-2022.

Ramaderia
D) Ajuts associats a les explotacions ramaderes d’oví o cabrum (15.000 €)
Es concedirà una ajuda associada als titulars d’explotacions de bestiar oví i cabrum per garantir la viabilitat econòmica d’aquestes explotacions i reduir el risc d’abandonament.
Les ajudes es concediran per animal elegible amb una subvenció de 50 € per cap de bestiar. Seran animals elegibles les femelles de l’espècie ovina i caprina mantengudes com a reproductores de conformitat amb la declaració censal obligatòria.

Reunió informativa
Aquest dijous a les 9 h a la Sala d’Actes del Consell, els tècnics de l’àrea d’Agricultura faran una reunió informativa a la qual han estat convocats els socis de l’Associació de Ramaders, la Cooperativa del Camp i l’Associació Empresarial de Productors Agrícoles.
La trobada s’adreça a qualsevol agricultor o ramader interessat.

El conseller de Medi Rural, Josep Marí, ha explicat que “amb aquestes noves ajudes pretenem continuar potenciant i donant suport al món rural de la nostra illa, tant pel que fa al sector agrícola, com ramader, perquè puguin mantenir i si és possible incrementar la seva activitat”.
Cal destacar que en el cas que una de les línies no esgoti la seva dotació, s’imputarà la quantia sobrant a la línia d’ajuda que sí que s’hagi esgotat, “amb l’objectiu final que els 30.000 € acabin en mans dels ramaders o pagesos que ho necessiten, la feina dels quals és tan important per al nostre camp i paisatge”, ha afegit el conseller.

Les subvencions es podran sol·licitar mitjançant el registre telemàtic a través de l’OVAC o bé físicament a l’OAC. Tota la informació es trobarà al web del Consell de Formentera després de la seva publicació al BOIB en els dies vinents.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES