TOP
Parròquia rural de Maians, al Bages (Catalunya)

Sabíeu que el llinatge Mayans prové de la Catalunya central?

El cicle de conferències de la Universitat Oberta per Majors a Formentera s’acaba aquest divendres amb la conferència ‘Llinatges de Formentera. Història i curiositats lingüístiques’, a càrrec del filòleg Joan Albert Ribas. La xerrada es farà avui a les 17 h al centre social dels majors de Sant Ferran i tot i que en un principi està pensada per a majors de 50 anys, hi podrà entrar tothom que li faci gola.

Aquest matí n’hem volgut fer un primer tast amb el conferenciant, en Joan Albert Ribas, que ja fa molt de temps que investiga sobre aquesta qüestió. Entre altres coses ens ha explicat que actualment, el rànquing de llinatges més presents a Formentera el conformen, en primer lloc Ferrer, després Mayans, a continuació Escandell, i en quart lloc Tur. Sobre els Mayans, ens ha revelat que el nom prové d’un llogarret anomenat Maians al municipi de Castellfollit del Boix, a la comarca del Bages però llindant amb l’Anòia. Es creu molt fermament que en el primer repoblament eivissenc per part dels catalans, hi anaren gent d’aquest indret.

Escolteu l’entrevista en aquest enllaç:

 

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES