TOP
Carretera des Ca Marí, amb la canonada provisional.

La canonada provisional des Ca Marí garanteix l’aigua potable a Sant Francesc i la Savina

El Consell de Formentera ha informat Ràdio Illa que la canonada que es troba a vista al llarg de centenars de metres de vora de la carretera des Ca Marí és una solució provisional per garantir l’abastiment d’aigua als nuclis de Sant Francesc i la Savina. Com a conseqüència, hi ha un tram de la carretera que ha quedat més estret i malgrat que s’hi pot circular en ambdós sentits de la marxa, cal reduir la velocitat.
El conseller de Territori, Rafa González, ha explicat a Ràdio Illa que les recents obres del tercer cable empreses per Red Eléctrica de España (REE) a la carretera des Ca Marí han afectat dues canalitzacions d’aigua i una línia elèctrica de mitja tensió. González ha assenyalat que una de les canalitzacions, la que abasteix d’aigua potable a Sant Francesc i la Savina, és de fibrociment i té uns quaranta anys d’antiguitat. Amb aquestes característiques, era previsible que, quan la maquinària pesant executés les feines a la carretera des Ca Marí, la canalització (amb origen a la propera estació dessaladora) acabés rebentant. Amb la finalitat de garantir el subministrament d’aigua potable als citats nuclis, el titular de Territori ha assenyalat que es va decidir instal·lar aquesta canalització provisional, que ja ha entrat en funcionament.
Així mateix, González ha afegit que el passat hivern el Consell, a través d’Aquàlia, executà l’obra de la nova canalització que ha de substituir l’antiga de fibrociment. L’obra de la nova canonada soterrada ja està executada, tot i que no es podrà emprar fins que la Direcció General de Salut Pública del Govern balear elabori un informe vinculant sobre la nova infraestructura. Posteriorment, si l’informe és favorable, s’hauran de fer proves de pressió, neteja i desinfecció de la canonada, anàlisis completes i visita d’inspecció sanitària.

Imatge del camí de Can Simonet, amb l’asfalt danyat.

 

Camí de Can Simonet
El conseller, que ha assenyalat que després de la temporada turística REE haurà de tornar a intervenir sobre la carretera des Ca Marí per concloure les obres del tercer cable, també ha explicat que “el camí de Can Simonet ha quedat destrossat”. Aquesta via ha servit d’alternativa durant les setmanes que la carretera estigué clausurada per les obres. El també conseller de Mobilitat ha indicat que aquest camí “ha tengut un trànsit excessiu, a principis de maig era difícil” circular-hi, però “els darrers dies ja era insuportable, hi ha hagut molts de problemes“. González ha exposat que efectius del Consell visitaran el camí, per “veure els desperfectes generats per la gran quantitat de vehicles que hi han circulat” i ha citat que les incidències s’han registrat almenys a “l’asfalt, arquetes, però també a les parets dels vesins o una gelosia”. El conseller ha afirmat que “el més urgent ho arreglarem des del Consell en les pròximes setmanes i el que no sigui tan urgent, ho farem després de la temporada; tanmateix, aquest camí ha de tornar a estar en bones condicions”.

 

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES