TOP
Les feines han set dutes a terme per l’alumnat del taller SOIB30 de Formació i Ocupació. Ibanat

El safareig Gros de Can Marroig torna a regar la finca

L’alumnat del taller SOIB30 de Formació i Ocupació, gestionat per l’Ibanat, ha dedicat les darreres setmanes de curs a la rehabilitació del safareig Gros de la finca pública de Can Marroig, que amb una superfície de 225 m² és un dels més grans de Formentera.

Aquest safareig es va construir a principis del segle passat per poder emmagatzemar aigua que serviria per regar els camps de la finca. El molí aiguader que hi havia al costat, actualment en ruïnes, bombava l’aigua del subsol gràcies a la força del vent i omplia el safareig que després d’anys d’abandonament estava molt degradat.

Feines de rehabilitació. Ibanat

 

Materials tradicionals per retornar a l’ús original
Ara, gràcies a la feina del taller de Can Marroig es recupera el patrimoni etnològic de la finca a la volta que se li torna a donar el seu ús original.

Per dur-ho a terme s’han emprat materials tradicionals com el morter de calç o l’almànguena, una mescla natural d’alúmina i terra amb òxid de ferro que a les Pitiüses s’ha utilitzat
històricament com a impermeabilitzant.

Un cop rehabilitat, el safareig es tornarà a omplir amb aigua que servirà per regar les 675 figueres que es varen plantar el passat febrer i que en uns pocs anys començaran a donar els seus fruits.

El safareig ple d’aigua per al reg de les figueres de la finca. Ibanat

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES