TOP
Vanessa Díaz als estudis de Ràdio Illa.

Vanessa Díaz proposa que el diputat per Formentera tingui Grup Parlamentari propi

La diputada per Formentera, Vanessa Díaz, ha presentat tres esmenes a la tramitació de la modificació del Reglament del Parlament de les Illes Balears que es debatran a la comissió corresponent i finalment al ple del Parlament.

Grup propi
La primera esmena fa referència a la composició dels grups parlamentaris. Díaz proposa que el diputat o diputada per Formentera tingui un Grup propi, sense la necessitat d’adscriure’s a un Grup parlamentari concret. D’aquesta manera “s’assegura la presència de la nostra illa a totes les comissions i, per tant, la incidència que pot tenir aquest grup parlamentari uninominal augmenta”, assegura Díaz.

Paritat
La segona esmena té relació amb la potestat del Parlament balear de nomenar dues senadores o senadors de designació autonòmica. Díaz suggereix que s’hagin de seguir criteris de paritat dona-home per a tal designació. D’aquesta manera, “no tornarem a veure dos homes elegits com a senadors per designació autonòmica, sinó que serà una designació paritària”.

Senador formenterer de designació autonòmica
La tercera esmena estableix que mentre no es modifiqui la Constitució en l’article on es nomena un únic escó al Senat per a les Pitiüses, un dels dos senadors de designació autonòmica correspongui a l’illa de Formentera. Amb això, assenyala la diputada, “s’asseguraria la presència de Formentera a la Cambra Alta mentre es tramita la modificació de la carta magna”.

Aquesta esmena ja va ser proposada per Esquerra Unida el gener del 2019 arran de la dimissió de l’expresident balear José Ramón Bauzà. En aquell moment es va sol·licitar al Parlament que el seu substitut o substituta fos proposat a instàncies del ple del Consell de Formentera i assegurar així la presència de l’illa al Senat. Aquesta proposta, però, no va ser recolzada per cap dels grups polítics del Parlament.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES