TOP
Fragment del cartell de la mostra.

“Migrants a Formentera”, els moviments poblacionals dels formenterers dels darrers dos segles

Dilluns vinent a les 18 h, se celebrarà l’acte inaugural de l’exposició Migrants a Formentera, que es podrà visitar a l’Ajuntament Vell fins al dissabte 1 d’abril.

Aquesta mostra és el tret de sortida de les activitats que integren la programació de Formentera Intercultural, el projecte sociocultural impulsat i organitzat des de l’àrea de Benestar Social.

L’exposició fa un recorregut per la història de la nostra illa partint de les emigracions originades per motius econòmics i polítics de finals del segle XIX i el començament del XX, fins a arribar al punt d’inflexió dels anys seixanta amb el desenvolupament de la indústria turística, quan Formentera es torna un lloc d’acollida d’immigrants com a terra d’oportunitats o de model de vida.

Material exposat
A Migrants a Formentera hi trobarem un recull de fotografies, objectes i documents que han estat cedits per famílies de l’illa, així com una altra part important procedent de l’Arxiu del Consell i de l’Arxiu d’Imatge i So de Formentera. A la volta, un text escrit per l’historiador Santiago Colomar ens dona detalls sobre aquests moviments migratoris.

També integren l’exposició, obres d’artistes que han residit o resideixen a l’illa, fonamentalment retrats fotogràfics (d’Helga SittlMelba Levick i Pilar Aldea) amb els quals ens fem una idea de la diversitat d’orígens presents en el poble de Formentera; així com es tracta el tema de la mobilitat i els documents d’identitat com a claus d’accés a una instal·lació de vídeo (Juan González Fornes); o la constant arribada de pasteres procedents d’Algèria en els darrers anys a les nostres costes (Franco Giomi).

La mostra està comissariada per Manolo Oya en col·laboració amb les tècniques del Servei d’Immigració de Formentera Cristina Mayans, Iris Palomo i Noelia González. La podreu visitar fins a l’1 d’abril de dilluns a dissabte d’11 a 14 h i de 18 a 20 h. Festius, diumenges i dilluns al matí la sala roman tancada.

Cartell de la mostra.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES