TOP
Una de les pregàries celebrades al Mòdul Esportiu durant el 2019.

Demà comença el ramadà per a centenars de formenterers

Demà dijous i fins al 21 d’abril els centenars de formenterers que professen la religió islàmica commemoren el ramadà, el novè mes del calendari musulmà. La mesquita del carrer Mallorca de Sant Ferran concentrarà les cinc pregàries diàries durant aquest període, si bé a partir de dissabte vinent i fins al final del ramadà, l’oració que reuneix un nombre més gran de fidels, la darrera de la jornada, anomenada ‘Isha’ i que es fa al voltant de les 21.05 h, tendrà lloc al Mòdul Esportiu de l’IES Marc Ferrer. A partir del diumenge, per mor del canvi a horari d’estiu, la cerimònia començarà devers les 22.05 h.
Jamal El Mansouri, president del Centre Islàmic de Formentera, ha agraït la cessió, un any més, d’aquest espai públic per part del Consell Insular, cosa que permetrà celebrar la pregària amb major amplitud.

Interior de la mesquita de Formentera.

‘Ramadan Mubarak’
Durant el ramadà, els musulmans es proposen créixer espiritualment i establir relacions més sòlides amb Al·là. Ho fan resant i recitant l’Alcorà i fent que les seves accions siguin ben intencionades i desinteressades. A més, al llarg d’aquestes setmanes, abstenir-se de menjar i beure, fumar i mantenir relacions sexuals entre la sortida i la posta del sol és obligatori per a tots els musulmans. Ara bé, el dejuni no és peremptori per a les persones malaltes o que viatgin, infants, ancians i dones embarassades o amb la menstruació.
Així mateix, els àpats d’abans i després de la sortida del sol esdevenen un bon moment perquè els musulmans es reuneixin amb altres membres de la comunitat. Durant aquests dies sagrats, tenim l’oportunitat de desitjar ‘Ramadan Mubarak’, és a dir, ‘feliç ramadà’ als membres de la comunitat musulmana de Formentera.

 

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES