TOP

Educació anuncia ajudes per a l’habitatge als docents destinats a Formentera

La diputada per Formentera, Vanessa Díaz, ha demanat aquest dimarts en el ple del Parlament al conseller balear d’Educació, Martí March, sobre la manca d’habitatge per al col·lectiu docent a Formentera.

Ús turístic
Segons ha afirmat la representant formenterera, “la manca d’habitatge residencial és un problema greu a la nostra illa. No tant per la manca d’habitatges sinó pel fet que bona part del parc es destina a ús turístic. El resultat són els preus desorbitats dels lloguers i la manca evident d’habitatge tant per a residents -especialment joves- com per als treballadors destinats a l’illa, com ara docents, metges o funcionaris”.

Darrerament, la problemàtica ha arribat als mitjans d’àmbit estatal mitjançant les declaracions d’un docent que assegurava que hauria de dormir a la platja un cop el seu llogater el fes fora el maig per a iniciar la temporada de lloguer turístic.

Per a la diputada, “aquesta problemàtica és un greu obstacle a l’hora d’atreure treballadors i genera altres problemes, més ocults, com poden ser el subarrendament d’habitacions o la presència cada cop més evident d’infrahabitatges”.
És per això que Díaz ha demanat al conseller March sobre quines mesures es pensen emprendre des de la Conselleria d’Educació per tal de donar solució a la manca d’habitatge, especialment del col·lectiu docent, a la nostra illa.

Responsabilitat compartida
En la seva rèplica, el titular balear d’Educació ha assenyalat que la seva conselleria no té competències en matèria d’habitatge i que considera que la solució al problema és una responsabilitat compartida tant pel Govern com pel Consell de Formentera i també la societat de la nostra illa.

Ajuda per al professorat destinat a llocs amb tensió residencial
Ara bé, el conseller March ha avançat també que dins de l’acord marc signat entre la conselleria d’Educació i els sindicats, en l’apartat d’Acció Social, s’ha plantejat una mesura perquè el professorat que sigui destinat a Formentera, o a un altre lloc on hi hagi una tensió residencial important, pugui tenir una ajuda per part de la conselleria.

Ampliació de l’IES Marc Ferrer
D’altra banda, March ha anunciat que el mes d’abril segurament es licitarà l’ampliació de l’institut Marc Ferrer amb una partida d’1,4 milions d’euros.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES