TOP
Cartell de la trobada.

El Consell busca voluntaris per instal·lar comptadors d’energia i formar les comunitats energètiques

L’àrea de Medi Ambient està treballant en la posada en marxa de dues comunitats energètiques a l’illa. Aquesta iniciativa forma part de VPP4 Islands, un projecte que fomenta l’ús d’energies renovables a Europa, que incorpora la innovació tecnològica i al qual pertany Formentera des de l’any 2020. Per continuar amb el desenvolupament del projecte hi ha prevista una nova reunió informativa, aquest divendres a les 17 h a la sala d’actes del Consell, a la plaça de Sant Francesc.

Cerca de voluntaris
Per a la primera fase d’aquest projecte s’estan buscant voluntaris de tota l’illa per instal·lar comptadors d’energia al quadre de la casa o el negoci. La instal·lació és de franc i permetrà a l’usuari poder veure, a través d’una aplicació, el consum d’energia de la seva casa o negoci. L’únic compromís per part de l’usuari és cedir les dades recollides per aquest dispositiu de cara al projecte.

Comunitats energètiques
L’altre objectiu de la reunió d’aquest divendres és explicar als assistents que tenen l’oportunitat de formar part de les comunitats energètiques que es crearan amb els fons del projecte VPP Islands.

El conseller de Medi Ambient, Antoni Tur, ha animat “els propietaris d’habitatges i les empreses de Formentera a participar en aquesta prova, perquè és una oportunitat per avançar en la producció i consum de les energies renovables i que també ajudarà a conscienciar la població”.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES