TOP
Martí March ahir al Parlament durant la rèplica a la diputada Vanessa Díaz. YT

GxF recorda a Martí March que la competència en matèria d’Habitatge és exclusiva del Govern i li demana seriositat 

Arran de les consideracions fetes pel conseller d’Educació del Govern de les Illes Balears, Martí March, on responsabilitzava en part a la societat formenterera i el Consell Insular dels problemes d’habitatge que pateix la nostra illa, des de Gent per Formentera s’assenyala que “la competència en matèria d’habitatge és exclusiva del Govern”, alhora que se li demana al conseller March que “s’incrementin les actuacions per pal·liar aquest problema tan greu que pateix la nostra illa i que lluny de solucionar-se, ha anat en augment els darrers anys”.

Des de la formació insularista s’apunta que “la nul·la presència de l’oficina de l’IBAVI ha obligat el Consell a crear l’Oficina d’Acompanyament a l’Habitatge per tal d’ajudar i fer d’intermediari entre els oferidors i els demandants d’habitatge a la nostra illa, també el Consell ha incorporat subvencions al lloguer per tal d’ajudar a pal·liar els alts preus que es paguen a Formentera i que ni el govern central ni el govern autonòmic, no han tingut la mínima voluntat de limitar en aquests darrers anys”.

D’altra banda, es recorda que el 2019, “el Govern de GxF va zonificar l’illa i es va prohibir per primera volta el lloguer turístic als nuclis del Pilar de la Mola, Sant Ferran i Sant Francesc per tal de posar en el mercat més habitatge residencial”. Una mesura que, segons afirmen des d’aquest partit, no ha pogut ser efectiva aquesta legislatura “per la manca d’inspecció que vigilàs i fes complir la normativa creada, fet que s’haurà de corregir els pròxims quatre anys”.

Des de Gent per Formentera es creu a més que també cal “aprofundir en la millora de la fiscalitat destinada als habitatges residencials llogats tot l’any, així com continuar amb noves promocions d’habitatge protegit com la que ja vàrem fer a Sant Ferran l’any 2010, les noves que farem en aquest poble de manera imminent i la cessió de nous terrenys a Sant Francesc”.

Així mateix, des d’aquesta formació “s’ha apostat sempre per l’equilibri entre l’oferta turística, principal motor econòmic de la nostra illa i l’oferta residencial que ens ha de permetre viure amb total normalitat i dignitat, fent de la cohesió social l’eix vertebrador de la societat de la nostra illa”.

Finalment, des de les files insularistes s’entén que “el repte de cara als pròxims anys és majúscul i amb polítiques valentes de regulació i de posada a disposició de més habitatge residencial com les que ha fet GxF en els darrers setze anys de govern del Consell ho aconseguirem”.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES