TOP
Homenatge a les víctimes del franquisme al cementiri de Sant Ferran.

L’Oficina d’Atenció a les víctimes del franquisme serà dilluns vinent a Formentera

L’equip de l’Oficina d’Atenció Directa per a les víctimes del cop d’estat, la Guerra Civil i la repressió franquista es desplaçarà dilluns vinent a Formentera i dimarts i dimecres a Eivissa per atendre presencialment les famílies pitiüses que hi estiguin interessades.

Assessorament jurídic i atenció psicològica
Així, s’oferirà als familiars la possibilitat d’intercanviar informació amb la Direcció General de Memòria Democràtica de manera individualitzada, i també rebre assessorament jurídic i atenció psicològica. Es tracta d’una iniciativa pionera en l’àmbit estatal que pretén complir amb les reclamacions de Nacions Unides i del moviment memorialista i que situa de nou el Govern al capdavant de les polítiques de memòria democràtica de tot l’Estat.

D’aquesta manera, la Direcció General informarà de primera mà sobre els projectes que duu a terme el Govern en matèria de memòria democràtica i posar l’accent en la informació sobre la cerca de les víctimes i la realització de proves d’ADN per a futures identificacions.

Comissions de la veritat
A més, es documentaran audiovisualment els testimonis dels familiars que ho sol·licitin, els quals passaran a formar part d’un futur Fons Documental de la Memòria i podran ser traslladats a la fiscal de la Sala de Drets Humans i Memòria Democràtica contemplada en la nova Llei estatal de memòria, així com emprar-se en futures comissions de la veritat.

Els familiars, també reconeguts com a víctimes conforme a la Llei de memòria i reconeixement democràtics de les Illes Balears, poden sol·licitar cita amb la Direcció General de Memòria Democràtica a través del telèfon 971 17 78 60 o del correu memoria@dgmemoria.caib.es

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES