TOP
Ana Juan.

Ana Juan (PSOE): “El PTI de 2010 no està adaptat a les necessitats de Formentera”

La candidata del PSOE a la presidència del Consell, Ana Juan, afirma en aquesta entrevista a Ràdio Illa que l’accés a “l’habitatge és el problema més greu de Formentera” i ha explicat que “moltes famílies i joves se n’han d’anar de la nostra illa” perquè no hi troben llar.

La presidenciable socialista ha recordat que en la legislatura que ara conclou el Consell ha publicat tres línies d’ajudes al lloguer i el Govern balear ha impulsat promocions d’habitatges protegits en col·laboració amb la institució insular. Així mateix, Juan ha explicat que la recentment inaugurada Oficina d’Acompanyament a l’Habitatge, a més d’assessorar a inquilins i propietaris, o tramitar ajudes, comptarà amb “una borsa de lloguer sostenible”, de la qual ara “s’està acabant de fer el reglament”. Aquesta borsa oferirà garanties de cobrament i manteniment de l’immoble als propietaris que, segons detalla la candidata, cobraran en el moment de cedir per cinc anys el seu habitatge a la borsa.
A més, hi haurà descomptes fiscals per als propietaris que posin a llogar el seu immoble a un preu sostenible. En definitiva, defensa la socialista, es tracta que pel “propietari sigui més beneficiós llogar tot l’any” que en l’àmbit turístic, mentre que l’inquilí podria optar a un “habitatge digne a un preu taxat”.
Paral·lelament, la candidata ha sostingut que cal augmentar la plantilla del servei d’inspecció i ha declarat que el Pla Territorial Insular (PTI) de 2010 “no està adaptat a les necessitats de Formentera” i que cal que contempli la construcció d’habitatge nou en sòl urbà destinat a famílies d’ingressos mitjans, per la qual cosa seria necessària “la col·laboració publicoprivada”.

Salut i mobilitat
En capítol de salut, la número 1 del PSOE ha anunciat que crearà la unitat bàsica de la Mola i reclamarà un pla estratègic de recursos humans per poder incrementar la cartera de serveis del nostre hospital. Així mateix, segons Juan, cal ampliar el nostre centre sanitari, establir la base definitiva del 061 i crear una Unitat d’Atenció Hospitalària a Domicili.
En mobilitat, la presidenciable aposta per estudiar quines millores es poden implementar a la PM-820 (la carretera principal) que permetin una intervenció sobre els punts d’alta sinistralitat. A més, proposa estudiar la viabilitat de segregar el carril bici de la carretera o cercar traçats alternatius a la via principal que permetin als residents desplaçar-se en bicicleta no només per fer esport, sinó per escometre els seus trasllats diaris.
En aquest sentit, Juan vol reforçar la mobilitat sostenible amb la implementació d’un programa de lloguer de bicicletes elèctriques per a residents, similar al que hi ha en altres localitats, com Eivissa. També en capítol de Mobilitat, la socialista creu que el temps de la zona blava gratuïta hauria de passar de 15 a 20 minuts i l’aparcament regulat només hauria d’estar actiu a l’hivern al nucli de la Savina.

El cinema a Sant Ferran
Així mateix, Juan ha exposat que el PSOE vol reconvertir l’actual Sala de Cultura (cinema) en un auditori i espai escènic i traslladar les projeccions a una sala més petita del futur Centre Social i Cultural de Sant Ferran (antiga escola), on a més també hi hauria un auditori a l’aire lliure.
Finalment cal destacar que Juan ha anunciat l’obertura d’un habitatge destinat a persones amb diversitat funcional en règim de semiatonomia i un altre per a víctimes de violència masclista.

 

 

 

 

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES