TOP
Instantània de la reunió. PSOE

Raquel Guasch: “Crearem d’un Centre Integrat d’FP”

En una reunió celebrada ahir a la seu del PSOE de Formentera, Amanda Fernández Rubí, directora general de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa, Margalida Ferrer Marí, directora territorial d’Educació d’Eivissa i Formentera, amb na Raquel Guasch, Àlvaro Villaseñor, Antonio Jesús Sanz i Sergi Ramiro, membres de la llista dels socialistes de Formentera al Consell, van avançar els futurs projectes encaminats a resoldre les mancances de Formentera.

En la trobada, Guasch es va comprometre a fer realitat un Centre Integrat d’FP, “una eina que generi sinergies amb les empreses, un centre que acrediti i reconegui les competències professionals, que imparteixi certificats de professionalitat i que eixampli l’oferta d’FP en general. Tot això, tenint en compte les necessitats de l’illa i amb plena coordinació amb el teixit empresarial i productiu”.
A més a més, va demanar “un tractament diferencial per al professorat de l’illa que es tradueixi amb un complement per tal que puguin afrontar el lloguer de l’illa”.

Per la seva banda, Fernández i Ferrer han avançat que “ampliarem de l’institut amb la brevetat més gran possible per 1,5 milions d’euros, 700.000 més del previst”. També ha dit que “l’ampliació de l’institut contempla un ala amb 7 aules noves, 3 més de les projectades inicialment”.
De la mateixa manera, Fernández ha recordat que “Formentera és l’illa en la qual més s’ha invertit amb la nova escola de Sant Ferran, l’escoleta i el menjador, un 5% del PIB balear”. També ha fet un repàs a totes les inversions fetes en matèria educativa per un valor de 209.000 euros i ha afirmat que “el menjador per al Mestre Lluís Andreu serà una realitat”.
Finalment, va informar de la recent creació de “la Comissió d’Assessorament i Consulta en Matèria Educativa per a Formentera, que suposarà més autonomia per a l’illa, una millor coordinació amb la Direcció Territorial d’Eivissa i Formentera, més competències i una unitat delegada de Formentera amb funcions pròpies”.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES