TOP
El president Córdoba i la presidenta Prohens davant de l’estand. CIF

Formentera aposta pel turisme intel·ligent a FITUR

El turisme intel·ligent i la digitalització de Formentera com a destinació turística han centrat la primera jornada de Fitur, fira a la qual s’hi han desplaçat el president del Consell, Llorenç Córdoba, així com el conseller de Turisme, Artal Mayans, i el director general de Turisme, Leonardo Metastasio.

Destí pioner en turisme intel·ligent
Una bona part de les reunions mantingudes al llarg del matí pels representants insulars han anat encaminades a fer de Formentera un destí pioner en turisme intel·ligent tant a les Balears com en la resta de l’Estat i d’Europa. “Tenim clara la idea de com volem fer-ho”, ha explicat Mayans, “i amb aquestes reunions que estam mantenint tenim molt més clar el camí que hem de seguir per a aconseguir-ho”.

Entrevistes amb mitjans d’Euskadi
Un altre aspecte destacable és l’interès dels mitjans de comunicació d’Euskadi per la nostra illa, que s’ha plasmat en nombroses entrevistes tant per a ràdios com per a televisions d’aquesta comunitat. En aquest sentit, el conseller de Turisme ha assenyalat que el públic objectiu al qual es dirigeixen aquests mitjans de comunicació bascos “és un dels perfils que estam buscant per a desestacionalitzar el turisme a l’illa”.

Al llarg de la tarda el conseller Artal Mayans ha continuat amb la ronda de reunions relacionades amb la digitalització turística, deixant clara d’aquesta manera la contundent aposta del Consell de Formentera per aquesta qüestió.

Base a formentera
El president Córdoba ha volgut posar l’accent en el tàndem que conformen les dues illes Pitiüses, Formentera i Eivissa, essent la nostra illa l’enclavament “per a passar unes vacances idíl·liques, que es complementa amb la possibilitat de fer excursions puntuals a Eivissa per a visitar el seu patrimoni o el seu oci”, però sempre partint de Formentera com a base.

Sostenibilitat i regulació dels pisos turístics
Durant la jornada d’ahir, Artal Mayans va participar en el fòrum turístic Exceltur, en el qual es van debatre diverses qüestions en les quals Formentera té un paper predominant en el panorama turístic estatal. Entre altres coses, es va debatre sobre la sostenibilitat i la necessària regulació dels pisos turístics. “Són aspectes que ja s’han plantejat a Formentera i que estan en vies de desenvolupar-se”, ha indicat Mayans.

Una altra qüestió que es va posar en valor al fòrum turístic és que, per a oferir al turista un destí de qualitat, cal oferir aquesta qualitat al resident, cosa que passa fonamentalment per la neteja de l’entorn, “que després de molts anys aconseguirem amb la nova contracta de residus”.

Visites a l’estand
El president ha participat aquest matí en la recepció realitzada pels reis, amb els quals ha tingut l’oportunitat de departir molt breument. També ha tingut oportunitat de parlar en diferents ocasions amb la presidenta del Govern, Marga Prohens, a la qual ha donat a conèixer l’estratègia turística de Formentera per a la pròxima temporada i a la qual ha mostrat, juntament amb el conseller de Turisme, el material promocional de Formentera a Fitur.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES