TOP
Cartell de l’Illa a Escena.

Concerts, teatre i espectacles tradicionals en la programació de L’Illa a Escena 2024

L’àrea de Cultura ha presentat avui el programa d’arts escèniques i musicals “L’Illa a Escena” per a aquest primer trimestre de 2024. En total, s’han programat set espectacles de contingut molt variat.

Espectacles de febrer: Cantada pagesa i Martirio
La programació començarà el dissabte 17 de febrer amb la VI edició de la Cantada Pagesa a càrrec de l’àrea de Música Tradicional de l’Escola de Música i Dansa de Formentera. Serà a les 20 h a la Sala de Cultura Cinema. El preu serà de 7 euros, amb un descompte del 50% en preu reduït.

Tancarà les activitats del mes de febrer el concert de Barnasants, en aquest cas amb la cantant Martirio, que serà enguany l’encarregada de dur a terme un recital ben especial juntament amb el guitarrista Raúl Rodríguez, un concert en què recorreran les cançons que han format part de la seva vida artística.

El repertori està basat en els discos que han gravat junts, portant grans cançons llatinoamericanes als pals flamencs, i introduint composicions pròpies. L’espectacle pivota en bona part sobre el repertori de Chavela Vargas.

L’actuació serà el dissabte, 24 de febrer a les 20.30 h a la Sala de Cultura Cinema. La durada de l’espectacle serà de 90 minuts i el preu de 7 euros (50% reduït).

Espectacles de març: Teatre i dansa
El mes de març s’obrirà amb l’obra de teatre ‘Dones de la sal’, a càrrec de la companyia de Pedro Cañestro, amb motiu de la celebració del Dia de les illes Balears.

Es tracta d’una peça de teatre orquestrada amb escenes diverses, a partir del llibre del mateix títol, publicat per Esperança Marí i Mayans. A través de l’obra, s’hi desgrana la infantesa, la joventut, la maduresa i la vellesa de diverses dones del Pla de ses Salines, tant de Sant Jordi com de Sant Francesc de l’Estany, concentrades en l’actuació de sis personatges: quatre femenins i dos masculins.

A través de les diverses escenes, podem contemplar els canvis que es van produint en la societat eivissenca, i, més concretament, al voltant de les salines. Canvis de costums, d’hàbits, d’activitats, sovent acompanyen esdeveniments que modifiquen els personatges i els converteixen en allò que són en el present. A l’obra, hi podem captar la lluita per la supervivència en condicions dificilíssimes, com les de la postguerra, l’ànim per millorar i per oferir un futur millor als fills i una mirada tranquil·la i serena, no sempre sense hipoteques, sobre un passat que ja no tornarà.

El següent espectacle del qual es podrà gaudir a la Sala de Cultura Cinema serà en aquesta ocasió de dansa, per a tota la família i amb motiu de la celebració del dia de la dona. Es tracta de “Las humanas de las olas”, un espectacle de dansa on cinc ballarines escenifiquessin tots els rols que han passat les dones al llarg de la història (dona en la llar, dona treballadora, dona cuidant als nens…). Serà el dissabte 9 de març a les 20 h, i la seva durada serà de 50 minuts. El preu de l’entrada serà de 7 euros (50% reduït).

El dissabte, 23 de març, serà una altra volta el torn del teatre amb la representació de l’obra “Sa Carta”, a càrrec del Grup de Teatre Es Cubells. Na Margalida Marí Marí rep una carta des seu blonco Bartomeu, emigrat a Cuba, en la qual li dona una notícia que farà que tothom hi vulgui prendre part. La representació serà a la Sala de Cultura Cinema, la durada 55 minuts i el preu 7 euros (50% reduït).

Espectacles d’abril: Monòleg i concert de dones
El mes d’abril s’obrirà amb el monòleg de David Fernández “No estic bé”, un espectacle amb molt d’humor que es podrà gaudir el divendres 5 d’abril a les 20.30 h a la Sala de Cultura Cinema. T8ndrà una durada de 90 minuts i un preu de 10 euros (50% reduït).

El primer trimestre de L’illa a escena finalitzarà el dissabte 6 d’abril a les 19 h a la Sala de Cultura Cinema amb el concert “Dones interpretant dones” on Clara Schumann, Lili Boulanger, Andrea Casarrubios, Marian Tur Roig, Paula Martos Isidoro i Anabel Márquez Falero interpretaran peces de reconegudes artistes. El preu serà de 7 euros (50% reduït).

La venda d’entrades es farà en www.entradesformentera.cat a partir del divendres de la setmana anterior a cada espectacle.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES